Пт, 2024-04-19, 07:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:03
Клімкін - ЄС розглядає нові санкції проти РФ
Інші останні Новини Європейського Союзу

ЄС розглядає нові санкції проти РФ – Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що в Європейському Союзі опрацьовують питання посилення санкцій проти Російської Федерації.

Про це передає УНІАН.

Клімкіна запитали про перспективи розширення Євросоюзом санкцій проти російських компаній, що залучені до незаконного спорудження мосту через Керченську протоку.

"ЄС це розглядає. Сам процес відбувається, на жаль, з одного боку, не дуже швидко, але рішення обов'язково приймається", - заявив Клімкін.

"Коли я казав, що обов'язково будуть санкції за так звані "кримські вибори", вони є, але їх опрацювання тривало декілька місяців. Так само декілька місяців зараз буде тривати опрацювання нових санкцій", - пояснив міністр.

Україна долучиться до ЄС та США, "щоб не тільки розширювати суто арифметично ці санкції, збільшувати кількість компаній і так далі, а щоби ці санкції системно впливали на Росію", зазначив міністр.

31 липня Рада ЄС запровадила санкції проти 6 компаній, причетних до незаконного спорудження мосту через Керченську протоку до окупованого Росією Криму. Під санкції потрапили "АО "Институт Гипростроймост – Санкт-Петербург", "ПАО "Мостотрест", "Судостроительный завод "Залив", "ООО "Стройгазмонтаж" (груп СГМ), "OOO "Стройгазмонтаж-Мост" та "АО "ВАД".

Таким чином, кількість компаній, які потрапили під санкції ЄС, збільшилася до 44. Крім того, ЄС запровадив заборону на в’їзд та заморожування активів для 155 осіб за цим режимом санкцій.

В ЄС нагадали, що інші обмежувальні заходи, запроваджені через агресію проти України, стосуються конкретних секторів російської економіки - банківського, фінансового та енергетичного. Ці санкції чинні до 31 січня 2019 року. Санкції, що запроваджені через незаконну анексію Криму і Севастополя, чинні до 23 червня 2019 року.

Кабінет міністрів України та Рада національної безпеки і оборони України мають розглянути проект розпорядження про запровадження санкцій проти 19 юридичних та 22 фізичних осіб Російської Федерації, які стосуються незаконного спорудження Керченського мосту з території Росії до окупованого нею Криму.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 764 | Додав: adminA | Теги: Клімкін, нові санкції проти РФ, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]