Ср, 2024-04-24, 01:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:04
Клімкін розповів про зустріч із Трампом у Білому домі - "в Москві такого ніхто не очікував"
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розкрив деякі подробиці зустрічі із президентом США Дональдом Трампом у Білому домі, передає "ТСН". За його словами, один з "політичних сигналів" керівництва Сполучених Штатів – реальне бажання залучитися до тиску на Росію.

"Є дуже цікаві ідеї, я про ці цікаві ідеї зможу сказати тільки пізніше, коли погодимо серед всіх друзів, ну і звичайно будь-які моменти треба буде погодити з Німеччиною і з новообраним президентом Франції", – заявив міністр.

Клімкін впевнений, що у Кремлі ніхто не міг очікувати, що відбудеться така зустріч із американським лідером – адже президенти США в принципі дуже рідко зустрічаються з керівниками МЗС: "Думаю такого сигналу в Москві ніхто не очікував і в цьому його теж додаткова цінність".

Підсумовуючи, глава українського зовнішньополітичного відомства підкреслив, що у Штатах розуміють небезпеку намагань РФ вплинути на демократичну систему цивілізованого Заходу: "Це не просто якась загроза, це така загроза, якій потрібно системно протидіяти. І це розуміння теж в Вашингтоні однозначно є".

Нагадаємо, раніше Клімкін заявляв, що США можуть долучитися до "нормандського формату", а держсекретар країни Рекс Тіллерсон тоді виступатиме "адвокатом України" у переговорах з Росією.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 768 | Додав: adminA | Теги: трамп, зустріч, Москва, Клімкін, Білий дім | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]