Пт, 2024-04-19, 16:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:48
Ключ до євроінтеграції знаходиться не в Брюсселі чи Москві, а в Україні, - впевнений Порошенко
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Угода про асоціацію з Україною є одним з пріоритетів для ЄС. Навіть той факт, що події в Україні стають приводом для організації візиту президента Пета Кокса впродовж кількох годин з метою проведення переговорів з українською владою - вагоме тому підтвердження. Однак "ключ" від нашої євроінтеграції знаходиться не в Брюсселі чи Москві, а в Україні. Таке переконання висловив народний депутат Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook, передає Цензор.НЕТ.

За словами Порошенка, важливим місяцем у відносинах України та ЄС є квітень 2013 року - час, коли призначено доповідь спостережної місії Європарламенту, яка буде головною підставою для отримання Європейською комісією повноважень на підготовку до підписання політичної частини Угоди про асоціацію.

"Найважливішим місяцем у відносинах України та ЄС є квітень 2013 року, коли буде зроблено доповідь місії Кокса - Кваснєвського, яка або підтвердить виконання Україною взятих на себе зобов'язань під час саміту 25 лютого або ні, або дасть можливість європейським інститутам у травні цього року почати підготовку до саміту Східного партнерства у Вільнюсі або ні. Саме ця доповідь буде головною підставою для отримання Європейською комісією повноважень на підготовку до підписання політичної частини Угоди та плану щодо набуття чинності поглибленої та всеохопної зони вільної торгівлі. Ось чому так важливо до квітня зробити реальні кроки щодо виконання зобов'язань українською стороною. Ми не маємо права втратити шанс євроінтеграції для України", - написав Порошенко.

Нагадаємо, міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що для підписання Угоди про асоціацію з ЄС до початку травня 2013 року Україна повинна продемонструвати чітку роботу на певних векторах реформ, а не завершити їх.

Посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський заявив, що Україна до травня повинна почати виконання вимог Європейського Союзу щодо підписання Угоди про асоціацію.

Як відомо, лідери Євросоюзу за підсумками останнього саміту Україна-ЄС, який відбувся 25 лютого в Брюсселі, заявили, що очікують більшого прогресу від української влади у справі виконання умов для підписання Угоди про асоціацію. Європейські політики зазначили, що українська влада повинна продемонструвати конкретні досягнення до травня цього року, оскільки ЄС вимагає ще додаткового часу на внутрішні процедури, щоб Угода про асоціацію могла бути підписана на саміті в листопаді 2013 року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1017 | Додав: adminA | Теги: україна, ключ, Москва, брюссель, євроінтеграція, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]