Чт, 2024-03-28, 16:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:22
Контракти на будівництво морських нафтових вишок для "Нафтогазу" сінгапурська фірма розриває
Інші останні Економічні новини
Сінгапурська суднобудівна компанія зі світовим ім'ям Keppel Corp сьогодні повідомила ділову громадськість про те, що вона скасувала контракти на будівництво двох напівзанурюваних нафтових вишок для української компанії НАК "Нафтогаз", повідомляє Fox Business.

"Не були задоволені певні умови, пов'язані зі встановленим графіком", таку причину призупинення ділових відносин вказали фахівці Keppel в поданому ними в сінгапурську біржу Singapore Exchange повідомленні.

У грудні минулого року представники Keppel сказали, що сума контракту становила 1,2 млрд доларів.

Довідка:

Keppel corporation заснована в 1968 р. в Сінгапурі нерезидентною англійською юридичною особою. З 1972 Keppel corporation повністю контролюється сінгапурськими діловими колами. На сьогодні фірма володіє 20 суднобудівними заводами в різних регіонах світу, включаючи Японію, Арабські Емірати, Китай і Нідерланди. Корпорація також спеціалізується на будівництві морських нафтових вишок і об'єктів для транспортування газу.

Слід зазначити, що 3 грудня минулого року НАК "Нафтогаз України" і компанія Keppel FELS Limited (Сінгапур) підписали договір на постачання двох напівзанурюваних плавучих морських бурових установок.

Згідно з умовами договору, напівзанурювана морська бурова установка повинна бути новою, укомплектованою всім необхідним обладнанням і мати можливість бурити свердловини глибиною не менш ніж 9000 м на глибинах моря до 1000 м.

Нагадаємо, в травні 2011 року державна компанія "Чорноморнафтогаз" вже придбала дві самопідйомні бурові установки (СПБУ) по ціні 400 млн дол кожна. Як повідомлялося, перша бурильна установка обійшлася Україні на 150 млн дол дорожче ринкової ціни. За другу за різними оцінками Україна переплатила 180 млн дол.

Закуплені бурові називають "вишками Бойка" на честь колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 992 | Додав: adminA | Теги: контракти, морських нафтових вишок, сінгапурська фірма, Нафтогаз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]