Пт, 2024-04-26, 00:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:42
Макрон - країни ЄС погодили новий механізм розподілу мігрантів
Інші останні Новини Європейського Союзу

Країни ЄС погодили новий механізм розподілу мігрантів - Макрон

14 країн-членів Європейського союзу в понеділок домовилися про новий "механізм солідарності" для розподілу мігрантів між державами ЄС.

Як повідомляє "Європейська правда" з посилання на Reuters, про це повідомив президент Франції Еммануель Макрон.

Міністри закордонних і внутрішніх справ ЄС зібралися в Парижі, щоб обговорити питання імміграції та безпеки. За словами Макрона, міністри погодили механізм для розподілу мігрантів, запропонований Німеччиною і Францією.

"Результат сьогоднішнього ранкового засідання полягає в тому, що, у принципі, 14 держав-членів на даному етапі висловили свою згоду з франко-німецьким документом", - сказав Макрон журналістам.

Макрон також повідомив, що Франція попросила лівійський уряд забезпечити, аби мігранти більше не поміщалися під варту в країні, і що буде вжито відповідних заходів для забезпечення їх безпеки.

Про спеціальний механізм розподілу прохачів притулку міністри внутрішніх справ країн Євросоюзу намагалися домовитися минулого тижня, але не змогли.

Відповідно до пропозиції Франції та Німеччини, рішення про те, яка країна скількох прохачів притулку приймає, повинні прийматися в кожному конкретному випадку.

У минулому Італія приймала більшість мігрантів, але популістський уряд у Римі веде жорстку антиміграційну політику, вимагаючи, щоб інші держави-члени брали частину мігрантів.

Глава МВС Італії заявляв, що Франція і Німеччина наполягали, аби середземноморські держави несли головну відповідальність за прийом врятованих в морі мігрантів. Італія і Мальта відкинули цю ідею.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 684 | Додав: adminA | Теги: Макрон, новий механізм розподілу мігрантів, країни ЄС | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]