Сб, 2024-04-20, 13:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:15
Масові протести проти АЕС проходять у Європі. ВІДЕО
Інші останні Новини Європейського Союзу
Роковини аварії на Фукусімі в країнах ЄС зустрічають демонстраціями супротивників ядерної енергії.

У Німеччині активісти-екологи вимагають зупинити дев'ять атомних електростанцій. За їхніми даними, з кожним роком ризик аварій на АЕС зростає. А у Франції, в Парижі протестуючі вишикувалися у величезний ланцюжок, який протягнувся через весь центр міста. Учасники акції вимагали закрити всі атомні електростанції, передають Вести.ru.

"Я тут для того, щоб виразити свій протест проти атомної енергії, тому що вона небезпечна, - говорить Анаїс Гашан, учасниця мітингу. - Ми це бачили на прикладі Фукусімі і безлічі інших інцидентів, які трапилися за минулі роки. Сьогодні пора прокинутися і сказати - ми винні це все зупинити, ми йдемо неправильним шляхом, ми повинні усвідомити наші помилки і вибрати іншу дорогу!"

Інший маніфестант підспівує їй: "Коли я був дитиною, я гордився тим, що живу поряд з атомною станцією. Я хотів будувати АЕС, коли виросту. Але це було 40 років тому. Ми багато чому навчилися за цей час".

Франція отримує від АЕС майже 80 відсотків енергії, це найбільший показник в світі, і зупинка станцій просто залишить країну без електрики.

У Німеччині ця цифра значно менше, всього 17 з половиною відсотків. Але навіть така багата країна, як з'ясувалося, не може дозволити собі відмовитися від атомної енергетики.

Відзначимо, після катастрофи на АЕС Фукусіма-1 Японія була вимушена відмовитися від будівництва нових АЕС, замість цього в країні почала розвиватися альтернативна енергетика.

У Японії будують найбільшу на планеті вітрову електростанцію, вона буде в 5 разів слабкіше за Фукусіму.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1035 | Додав: adminA | Теги: масові протести проти АЕС, Європа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]