Чт, 2024-04-18, 19:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:20
Міносвіти - Україна подовжить перехідний період для "мовної статті" до 2023 року
Інші останні Культурні новини

Міністерство освіти і науки України повністю прийняло рекомендації Венеційської комісії щодо мовної статті Закону "Про освіту" і погоджується, що перехідний період для імплементації статті має бути продовжено до 2023 року.

Про це розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час зустрічі з послом Румунії Крістіан-Леоном Цуркану, повідомляється на сайті МОН.

"Ми вдячні Венеційській комісії за оперативну та професійну роботу та готові імплементувати надані рекомендації. Тут важливо розуміти, що ми це робимо не у зв’язку з реакцією окремих країн, наше найперше завдання – дати кожній українській дитині, незалежно від її національності чи місця проживання, високий рівень володіння українською мовою", – пояснила Гриневич.

Вона додала, що Україна підготує покрокову карту імплементації мовної статті.

Окремо під час зустрічі обговорили питання доопрацювання Протоколу про співробітництво в галузі освіти між Міністерством освіти і науки України та Міністерством національної освіти Румунії. Документ планують підписати цього року.

Нагадаємо, 11 грудня 2017 року Венеціанська комісія опублікувала рішення щодо мовних положень закону України "Про освіту".

Документ містить низку рекомендації для України, але водночас – вважає, що права угорськомовної меншини та інших меншин країн-членів ЄС можуть бути дотримані без внесення змін до сьомої статті закону, тобто тієї, якою встановлюється мова навчання.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 767 | Додав: adminA | Теги: мовна стаття, міносвіти, україна, 2023 р, перехідний період | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]