Чт, 2024-03-28, 10:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:01
Мішель анонсував зустріч та кроки Євроради для України та проти росії - "війна вирує"
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

На тлі війни росії проти України, що триває, а також зростання цін на енергоносії у світі голова Європейської ради Шарль Мішель анонсував зустріч членів Євроради та закликав ЄС до жорсткої відповіді. Про це йдеться у листі Мішеля – запрошенні на зустрічі європейських лідерів у Празі.

6 та 7 жовтня відбудуться засідання Європейської політичної спільноти та неформальне засідання Євроради.

За словами Мішеля, 7 жовтня члени Євроради обговорюватимуть війну росії проти України, енергетику та економічну ситуацію.

"Війна в Україні продовжує вирувати. На жаль, кремль зробив безвідповідальні кроки щодо ескалації", – йдеться у листі голови Євроради.

Він зазначив, що російський диктатор володимир путін розпочав мобілізацію, провів бутафорські примусові "референдуми", заявив про незаконну анексію територій України та продовжує загрозливу риторику.

"У світлі цих подій ми маємо бути єдиними та жорсткими у своїй відповіді", – закликав Мішель.

Глава Євроради заявив, що Європа продовжуватиме посилювати обмежувальні заходи для посилення тиску на росію.

"На нашій зустрічі ми обговоримо, як продовжувати надавати сильну економічну, військову, політичну та фінансову підтримку Україні стільки, скільки потрібно", – написав він.

Також, за словами Мішеля, на зустрічі членів Євроради обговорять, як найкраще захистити критично важливу інфраструктуру Євросоюзу та проблеми економіки загалом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 360 | Додав: adminA | Теги: Україна проти Рф, кроки Євроради, Мішель | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]