Чт, 2024-03-28, 20:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:47
Мобілізованим військовим при звільненні затверджено порядок виплати одноразової допомоги
Інші останні Економічні новини

Кабінет Міністрів України затвердив порядок та умови виплати одноразової грошової допомоги у разі звільнення військовослужбовцям, призваним на військову службу за призовом у зв’язку з мобілізацією.

Про це йдеться у постанові уряду №460 від 17 вересня.

Відповідно до неї, військовослужбовцям, які були призвані на службу у зв’язку з мобілізацією й звільняються після прийняття рішення про демобілізацію (крім військовослужбовців строкової служби), виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 4% місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний місяць служби, але не менше як 25% місячного грошового забезпечення.

При цьому виплата допомоги військовослужбовцям здійснюється за період служби у зв’язку з мобілізацією із дня їхнього призову на службу без урахування періоду попередньої військової служби, на якій вони перебували в мирний час, за винятком тих, хто у разі звільнення в мирний час не отримав права на грошову допомогу, передбачену пунктом 2 статті 15 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

Допомога виплачується з розрахунку місячного грошового забезпечення (без урахування винагород), на яке має право військовослужбовець на день звільнення.

Виплата допомоги здійснюється Міністерством оборони, іншими військовими формуваннями та правоохоронними органами за рахунок коштів, які передбачені на їх утримання.

Також постановою передбачено, що допомога не виплачується військовослужбовцям у разі звільнення зі служби за службовою невідповідністю, у зв’язку з позбавленням військового звання, у зв’язку з обвинувальним вироком суду, що набув чинності.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 929 | Додав: adminA | Теги: звільненні, мобілізованим військовим, виплати одноразової допомоги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]