Чт, 2024-04-25, 17:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:36
москву у дестабілізації ситуації на Кавказі звинуватив Макрон
Інші останні Новини світу

Президент Франції Еммануель Макрон звинуватив москву у прагненні дестабілізувати ситуацію на Кавказі. У відповідь володимир путін заявив у п'ятницю, що його французький колега не розуміє суть конфлікту між Вірменією та Азербайджаном у Нагірному Карабаху.

Російський лідер сказав під час саміту країн колишнього срср у Казахстані, що висловлювання Макрона були «неправильними» та «неприйнятними», додавши, що обговорить це питання з президентом Франції, «якщо буде можливість».

Під час інтерв'ю на каналі France 2 Еммануель Макрон сказав у середу: «росія втрутилася в цей конфлікт… Це дестабілізаційний маневр росії, яка намагається створити безлад на Кавказі, щоб послабити та розділити всіх нас».

Вірменія, союзник росії, та Азербайджан, підтримуваний Туреччиною, за останні три десятиліття зіткнулися у двох війнах за контроль над Нагірним Карабахом, сепаратистським анклавом, у якому більшість населення становлять вірмени.

Остання війна восени 2020 року забрала життя 6500 осіб і закінчилася припиненням вогню за посередництва росії, яка розгорнула на місці контингент миротворців.

Але останніми місяцями Європейський Союз та Сполучені Штати взяли на себе ініціативу у переговорах щодо укладання мирного договору, оскільки москва залучена до своєї військової інтервенції в Україні.

Попри ці спроби західного посередництва, ситуація залишається нестабільною. У вересні у нових зіткненнях на кордоні між Вірменією та Азербайджаном загинули щонайменше 286 людей.

У п'ятницю володимир путін запросив прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна та президента Азербайджану Ільхама Алієва на нову спільну зустріч у Росії, не визначивши поки що конкретної дати.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 396 | Додав: adminA | Теги: Макрон, РФ, кавказ, дестабілізація ситуації | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]