Ср, 2024-04-24, 22:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:13
На чемпіонаті Європи українські шаблісти виграли бронзу
Інші останні Спортивні новини
Фінальний день чемпіонату Європи з фехтування в Загребі завершився для України бронзою шаблістів, передає Nffu.org.ua.

Андрій Ягідка, Дмитро Пундик, Дмитро Бойко та Олег Штурбабін в 1/8 фіналу без проблем здобули перемогу над Великобританією 45:31, а от подальші зустрічі нашим спортсменам давалися нелегко.

У чвертьфіналі українцям довелося протистояти збірній Росії, і тут треба віддати належне Андрію Ягідці, який виходив на останній бій програючи 36:40, але зміг зрівняти рахунок 44:44 і завдав 45 ударів так, щоб у суддів не було ніяких сумнівів, на чию ж користь віддати очко - запалив один ліхтар на свою користь.

У півфіналі зі збірною Угорщини українська команда відмінно відфехтувала дві третини зустрічі, однак в останні два бої у них щось не склалося, і вони поступилися з рахунком 37:45.

Напруженою була і перша третина бронзового матчу зі збірною Румунії, але в четвертому бою Дмитро Пундик з рахунком 9:4 здобув перемогу над Мадалином Букуром і вивів свою команду вперед - 20:19. З тих пір українці більше не випускали ініціативу зі своїх рук і здобули перемогу з рахунком 36:45.

Що ж до дівчат-шпажисток, то вони в 1/8 фіналу обіграли збірну Сербії, у чвертьфіналі поступилися угорками, далі перемогли шведок і в зустрічі за п'яте місце одним уколом здобули перемогу над росіянками (39:38).

Зазначимо, що з чемпіонату Європи з фехтування наші спортсмени везуть чотири нагороди - золото, срібло і дві бронзи.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 908 | Додав: adminA | Теги: бронзу, українські шаблісти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]