Чт, 2024-03-28, 20:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:40
На марш за незалежність у столиці Уельсу вийшли люди
Інші останні Політичні новини

Тисячі людей у суботу взяли участь у марші й мітингу в Кардіффі із закликом до незалежності Уельсу від Сполученого Королівства. Про це повідомляє BBC.

марш незалежність кардиф уельс

Захід організувало об’єднання "Всі під одним прапором Уельсу", яке вперше провело марш за незалежність у Кардіффі у 2019 році.

За оцінками організаторів, в суботній акції взяли участь близько 10 тисяч людей.

Представниця організаторів Гаррієт Протеро-Солтані заявила, що акція "як ніколи є важливою" на тлі нещодавнього скорочення урядом Великої Британії податків для багатих і постійного скорочення прав робітників.

Напередодні було опубліковано звіт, складений на замовлення валлійської націоналістичної партії "Плайд Камрі". Він, за словами авторів, розвінчує думку про те,  що Уельс "занадто малий і занадто бідний, щоб процвітати як незалежна держава".

Щоправда, валлійські консерватори, які зараз є владною партією в Лондоні, розкритикували звіт, а їхній лідер Ендрю Девіс назвав його "ні чим іншим, як грубо розрахованими фантастичними числами для виправдання одержимості "Плайд Камрі".

Нагадаємо, в жовтні минулого року в Уельсі було створено спеціальну комісію, яка готуватиме огляд-прогноз майбутніх відносин країни з рештою Британії. Серед варіантів таких відносин вона розгляне і потенційну незалежність.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 412 | Додав: admin | Теги: кардиф, марш, Незалежність, Уельс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]