Пт, 2024-03-29, 00:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:27
Наблизилася комета, яскрава як зорі Великої Ведмедиці, до Північної півкулі
Інші останні Новини світу науки і технологій
Любителі зоряного неба можуть насолодитися рідкісним видовищем: з 8 березня в нічному небі над Північною півкулею можна побачити яскраву комету, повідомляє BBC.

У міру просування над Північною півкулею комета ставатиме все яскравішою і яскравішою, її буде видно навіть неозброєним оком.

За словами фахівців, за яскравістю тіло комети можна порівняти з зірками Великої Ведмедиці.

Комета C/2011 L4 Pan - Starrs була відкрита в червні 2011 року за допомогою розташованого на Гаваях телескопа Pan - Starrs: астрономи помітили об'єкт, який слабо світиться і знаходиться на відстані близько мільярда кілометрів від Землі.

Фахівці говорять, що комета летить із хмари Оорта - області, яка, як передбачається, розташована на межі Сонячної системи і складається з мільярдів крижаних тел.

Комету C/2011 L4 Pan - Starrs називають неперіодичною - це означає, що вона уперше проходить Внутрішню область Сонячної системи і, ймовірно, не повернеться сюди в найближчі 100 тисяч років.

Яскравість комети визначається її поступовим розігріванням: з наближенням до Сонця крига і пил перетворюються на газ, утворюючи характерний хвіст і хмару навколо ядра.

10 березня комета максимально наблизиться до Сонця - дистанція між ними складе приблизно 45 мільйонів кілометрів.

За словами професора Марка Бейлі, директора обсерваторії Арма в Північній Ірландії, діаметр ядра комети, судячи з усього, складає 20-30 кілометрів, тоді як супроводжуючий комету хвіст газу і пилу може розтягнутися більш ніж на мільйон кілометрів.

Найкращими днями для спостереження за польотом небесного тіла астрономи називають 12 і 13 березня.

Професор Бейлі радить шукати комету на горизонті після заходу, повернувшись на захід і узявши за орієнтир місячний серп: вона має бути видна нижче місяця, або трохи лівіше.

Як помітили астрономи з Північно-західного дослідницького інституту у США, деякі комети, що обертаються зараз в Сонячній системі, спочатку були в інших зоряних системах і опинилися тут завдяки тому, що Сонце їх "зманило".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1563 | Додав: adminA | Теги: комета, зорі Великої Ведмедиці, Північна півкуля | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]