Сб, 2024-04-20, 15:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:51
Над екс-президентом Мушаррафом в Пакистані почався суд
Інші останні Новини світу
У перший день нового року спеціальний суд в Ісламабаді почав слухання в справі екс-президента Пакистану генерала Первеза Мушаррафа, підозрюваного в державній зраді, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на пакистанську газету DAWN.

На думку обвинувачення, Мушарраф, що обіймав з 2001 по 2008 роки посаду президента Пакистану, вчинив державну зраду в 2007 році, коли ввів надзвичайний стан і заарештував суддів Верховного суду.

Рішення про порушення справи було прийнято в листопаді чинним прем'єр-міністром країни Навазом Шаріфом (в 1999 році під час свого другого прем'єрського терміну він був скинутий Мушаррафом з допомогою військового перевороту).

За законами Пакистану, справу за цією статтею, що передбачає страту або довічне ув’язнення, може ініціювати тільки держава.

Адвокат Мушаррафа Ахмед Касурі у середу назвав процес у справі про державну зраду "театром", відзначивши, зокрема, що головний обвинувач Акрам Шайх тісно пов'язаний із прем'єром Шаріфом. Раніше сам генерал назвав процес "вендетою" проти нього.

Сам Мушарраф у суд не з'явився з міркувань безпеки, тому що поблизу його заміської резиденції в Чак Шахзад була вкотре виявлена вибухівка. Раніше приблизно там же поліція вже два рази знаходила вибухівку й детонатори. Наразі не ясно, хто їх закладав.

У квітні цього року в резиденції був виявлений замінований автомобіль. Раніше пакистанські таліби неодноразово погрожували вбити Мушаррафа за його допомогу США в їхній "війні проти тероризму" після терактів 11 вересня 2001 року.

Мушарраф, що покинув країну після відходу у відставку в 2008 році, знову прибув туди в березні для участі зі своєю партією в парламентських виборах. Однак у квітні він був арештований і поміщений під домашній арешт.

На даний момент генерал, крім справи про державну зраду, проходить підозрюваним по чотирьох кримінальних справах. Мушарраф був звільнений з-під домашнього арешту, однак йому заборонений виїзд із Пакистану. Раніше Мушарраф просив дати йому дозвіл вилетіти в ОАЕ, щоб відвідати хвору матір.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 940 | Додав: adminA | Теги: Пакистані, екс-президентом Мушаррафом, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]