Пт, 2024-04-19, 10:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:01
Нагороду за бійцівські якості отримала Фаріон
Інші останні Культурні новини
Церемонія нагородження лауреатів літературно-мистецьких премій Ліги українських меценатів відбулася 11 червня у Національному музеї літератури України. Як повідомляє прес-служба ВО "Свобода", народного депутата Ірину Фаріон нагородили премією імені Дмитра Нитченка "За несхибну позицію у житті, за бійцівські якості й за чин" і одночасно за проект "Від книги - до мети", пише zn.ua.

"Я зворушена формулюванням премії - "за пропаганду українського слова". Сумно, що в українській державі ми повинні бути пропагандистами українського слова, адже воно має бути аксіомою. Але якщо нашому поколінню випала роль бути локомотивами в цій справі - будемо ними", - прокоментувала Фаріон.

Також премією Дмитра Нитченка "За пропаганду українського друкованого слова" відзначили Тараса Компаніченка. Відомий музикант, керівник гурту "Хорея козацька" підкреслив, що члени Ліги українських меценатів своєю діяльністю, а не "деклараціями про наміри" довели відданість українській справі.

На заході також нагородили й інших авторів та художників. Так, третім лауреатом Премії клубу "Ярославів Вал" став Мирослав Дочинець з книгою "Криничар". Також "За пошуки нової поетичної мови" був відзначений премією імені Бориса Нечерди Павло Щириця з поетичною збіркою "Місце Сили". Премію імені Віктора Близнеця "Звук павутинки" вручили волинській письменниці Надії Гуменюк за дитячі прозові твори.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 941 | Додав: adminA | Теги: бійцівські якості, Фаріон, нагороду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]