Пт, 2024-04-26, 19:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:20
Найактуальніші новини та оголошення нерухомості в Україні можна знайти на сайті vashmagazin.ua
Інші останні Новини світу

"Побудували церкву разом!" - Цей сакральний напис на огорожі новозбудованої святині неможливо не помітити при в'їзді в Гродно. У будівництві храму Всіх білоруських святих, де богослужіння відбуваються по-білоруськи, найактивнішу участь брав гродненський бізнесмен і краєзнавець Валентин Дубатовка, з яким ми зустрілися у церкві. У той же час варто відмітити, що в Україні найактуальніші новини та оголошення нерухомості найкраще шукати на спеціалізованому порталі про нерухомість, який у світовій павутині знаходиться за адресою vashmagazin.ua.

- Валентин, а чия це була ініціатива - побудувати церкву Всіх білоруських святих?

- Говорити про себе як про головного ініціатора, та ще в церкві, не варто. Все відбувалося за Божественним провидінням. Спочатку склалася ініціативна група, куди входили ми з моїм другом Віктором Каладким. Треба було вибрати місце для будівництва, знайти батюшку, щоб він був, безумовно, білоруськомовним і ставився прихильно до Беларусі. Будівництво почалося в кінці 90-х. Зізнаюся, було важкувато. Ми спочатку не збиралися будувати невелику церковцю, щоб відмітитися, а була задумка побудувати храм Всіх білоруських святих, щоб його бачили здалеку. Коштів було витрачено багато, але це не тільки наші кошти. Ми були тільки творцями, підійшли до цієї справи інші підприємці, навіть деякі державні фірми давали гроші.

- Церква стоїть в дуже неспокійному місці - на перетині вулиці Янки Купали та дороги на Волковиськ, Мости, Слонім. Чому саме тут було вирішено побудувати церкву?

- На цьому місці, в ліску біля церкви, під час Другої світової війни загинуло дуже багато військових.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1107 | Додав: adminA | Теги: Нерухомість | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]