Ср, 2024-04-24, 21:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:25
Народні протести тривають - турки не повірили Ердогану
Інші останні Новини світу

Протестувальники у Стамбулі кажуть, що й далі чинитимуть опір владі, яка вимагає припинити протести. Десятки тисяч учасників маніфестацій залишаються на площі Таксим і в парку Ґезі. Демонстранти не вірять у демократичність місцевих виборів, до участі в яких Реджеп Таїп Ердоган закликає своїх прихильників, зазначає euronewsukr.

"Прем'єр-міністр каже, що відповідь ми отримаємо у виборчих скриньках. Але виборчі скриньки означатимуть лише виправдовування тому, що вони роблять зараз. Реальним рішенням було б зламати виборчі скриньки, бойкотувати ті вибори і залишатися на вулицях," - каже один з активістів.

"Я хочу, аби протести тривали до самих виборів. Цей рух, який почався як демонстрація екологів за порятунок парку, тепер перетворився на масові протести. Ми й далі підтримуватимемо ці протести скільки зможемо, але було б добре, якби все це закінчилося демократичним процесом, справжніми демократичними виборами," - каже учасниця акції.

Заворушення в Туреччині почалися з невеликої акції протесту 28 травня, в ході якої екологи і жителі Стамбула протестували проти вирубування парку Гезі, яку влада запланувала в рамках реконструкції центральної площі Таксим. Поступово до протестувальників стало приєднуватися все більше людей, на акціях зазвучали антиурядові гасла. Акції протесту охопили й інші міста Туреччини, включаючи Анкару, переростаючи в безлади і сутички з поліцією.

До 10 червня внаслідок безладів загинули три людини. За оцінками правозахисників, постраждали більш як 2,8 тисячі осіб.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 920 | Додав: nowyny | Теги: Ердоган, турки, народні протести | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]