Пт, 2024-10-18, 09:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:28
Науковці зафіксували аномальний вибух на Сонці
Інші останні Новини світу науки і технологій

Астрофотограф з Аргентини, Едуардо Шабергер Поупо, зняв приголомшливу картину на відстані 236 000 миль, висотою стіни сонячної плазми. Фотографія була зроблена 17 липня, попри сильну турбулентність атмосфери.

Едуардо розповів: «Вчора, близько 15:30, попри величезну турбулентність атмосфери, мені вдалося зафіксувати гігантський язик плазми на Сонці за допомогою телескопа H-alpha».

Ця стіна плазми була довжиною понад 236 000 миль, що перевищує відстань між Землею і Місяцем. Сонячне явище було справді вражаючим. Його масштаб залишив фотографа у захваті.

Фотографія була зроблена за допомогою телескопа Coronado Solarmax III Solar Telescope з подвійним стеком, апертурою 60 мм і камерою QHY 678M. Едуардо назвав цей момент незабутнім, попри несприятливі умови для зйомки.

Сонячні спалахи — це виверження, під час яких виділяється потужне електромагнітне випромінювання. Вони виникають, коли звільняється магнітна енергія, накопичена в атмосфері Сонця. Спалахи класифікують за потужністю — вибухи класу X є найсильнішими. Спалахи класу С у 10 разів слабші за спалахи класу М, спалахи класу В у 10 разів слабші за спалахи класу С, а спалахи класу, А у 10 разів слабші за спалахи класу В і не мають помітних наслідків для Землі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 290 | Додав: admin | Теги: Вибух, сонце | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]