Нд, 2024-09-08, 02:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:29
Німецький політолог - росія хоче такого миру, який дозволив би їй без війни окупувати території
Інші останні Іноземна преса про Україну

росія, як і кожен агресор, хоче миру з порушенням міжнародного права. Таку думку  висловив німецький політолог, аналітик Стокгольмського центру досліджень Східної Європи Андреас Умланд.

На його думку, в росії популярна ідея, що країна-агресор залишається полюсом світової політики й що “великий путін” може диктувати умови. Водночас і на Заході думають, що кремль розв’язав війну проти України, тому що путін божевільний.

“Але біда в тому, що і друга чеченська війна, яку путін розпочав, і інтервенція в Грузії була в 2008 році популярна, тому що це були теж ніби переможні військові акції.

І тут зараз теж, я думаю, кремль має пояснити своєму народові, чому з перемогою не дуже виходить в Україні: Київ усе ще не окупований, що навіть Харків не могли взяти, і що території, які за російською конституцією є територіями рф, ось території Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської областей, що вони не під контролем російської армії, російської держави. Тому це все тепер видається, що насправді це не війна проти України, а війна проти Заходу, і що це все Захід створив цю війну і так далі”, — сказав Умланд.

Він зазначив, що зараз є ознаки, що росія хоче вийти хоча б тимчасово з бойових дій і якось продати це своєму народу як перемогу.

“Вони хочуть просто країнам, які не дуже добре розуміють Східну Європу, не дуже добре знають про Україну та про цю війну, продати якусь російську перемогу як шлях до миру, що росія повинна отримати там якісь території або мати вплив на внутрішню політику України. Ось така спроба є.

Це стара КДБшна зміна сенсу слів: мир — це те, що агресор отримує свою здобич… Це мені нагадує німецького теоретика війни Клаузевіца, який колись у коментарі до наполеонівських війн написав, що агресор завжди хоче миру, він хоче просто без війни зайти в нашу країну й її окупувати. Агресор не хоче війни, агресор завжди за мир. І ось таке зараз ми теж із росією спостерігаємо. Вона хоче мир, але мир, так би мовити, вигідний для себе, мир у порушенні міжнародного права”, — сказав Умланд.

 Ударом по дитячій лікарні в Києві рф показує, на що готова заради примусу України до переговорів, — Умланд.

Раніше російський політичний аналітик, головний редактор порталу After Empire Ольга Курносова зазначила, що після Глобального саміту миру, що відбувся у Швейцарії 15-16 червня, російський диктатор путін активізувався зі своїми “мирними планами”, постійно пропонуючи якісь свої нові ініціативи. Однак у його планах — далеко не мир, а створення якомога більше галасу в очікуванні, що політична ситуація в Європі та у Сполучених Штатах зміниться на його користь. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 250 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]