Чт, 2024-04-18, 02:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:05
Нові моделі легковиків випустить завод "Богдан" і наростить виробництво на 25%
Інші останні Економічні новини
Корпорація "Богдан" має намір з кінця квітня поточного року відновити роботу заводу легкових автомобілів в Черкасах. При цьому до кінця року підприємство готується випустити до 15 тис. автомобілів, що на 25% більше, ніж роком раніше. Про це повідомив президент корпорації Олег Свинарчук, пише Інтерфакс-Україна.

За його словами, це стане можливим завдяки введенню України на три роки додаткових мит на ввезення автомобілів з двигунами 1-2,2 л, яка набуде чинності 13 квітня.

"Зараз ми отримали можливість формування нового плану, і з кінця квітня розпочинаємо виробництво. При цьому, крім наших традиційних моделей - ВАЗ і Hyundai, ми маємо домовленості з ще одним виробником, якого поки не розголошуємо - в цьому році плануємо поставити у виробництво ще дві моделі, про які проінформуємо через кілька тижнів", - сказав Свинарчук.

При цьому він зазначив, що протягом місяця корпорація має намір завершити формування виробничого плану.

Свинарчук нагадав, що завод в Черкасах виробничою потужністю до 150 тис. автомобілів в рік може стати "економічно ефективним" лише при випуску не менш ніж 40 тис. автомобілів.

"До цього обсягу, на жаль, доведеться терпіти збитки і дотувати підприємство, що ми зараз і робимо, але сподіваємося, що рішення про введення мит дозволить нам вийти на ці обсяги якнайшвидше", - зазначив президент корпорації.

Крім того, "Богдан" має намір збільшити чисельність працівників (у 2012 році вона скоротилася вдвічі - до 1,5 тис. осіб).

Раніше президент корпорації "Богдан" Олег Свинарчук заявляв, що корпорація "Богдан" хотіла б залучити в якості стратегічного інвестора одного з світових виробників автомобілів, продавши частину своїх акцій.

Як повідомлялося раніше, корпорація "Богдан" не відкидає можливості закриття свого заводу з виробництва легкових автомобілів у Черкасах і перенесення зварювального та фарбувального обладнання в Росію в рамках можливого відновлення реалізації проекту зі створення автозаводу в РФ. Для цього тепер корпорація веде переговори з низкою європейських автовиробників.

"В Україні сьогодні виробляти автомобілі невигідно - сьогодні потужності заводу завантажені на 10% і виробництво постійно знижується, тоді як уряд не вживає жодних заходів для захисту виробника та ринку. Водночас у Росії ринок зростає, він захищений високими ввізними митами, а зараз ще і запроваджується утилізаційний збір на автомобілі, що робить імпорт автомобілів у цю країну невигідним для нас", - сказав прес-секретар корпорації "Богдан" Сергій Красуля.

У листопаді 2012 року корпорація "Богдан" уклала контракт зі своїм офіційним представником в Росії компанією "Хенде Комтранс Рус" на поставку 150 приміських автобусів малого класу до кінця року.

Довідка

Створену в лютому 2005 року з метою реалізації інвестиційних проектів у сфері виробництва різних типів транспорту корпорацію "Богдан" на першому етапі контролював бізнесмен і екс-міністр закордонних справ та економічного розвитку Петро Порошенко, але з кінця 2008 року контроль перейшов до рук менеджменту "Богдана".

Наразі корпорація має два сучасні заводи: з виробництва легкових автомобілів у Черкасах потужністю 120-150 тис автомобілів (випускає автомобілі Lada і Hyundai, а також автомобілі під власним брендом) і з виробництва автобусів і тролейбусів в Луцьку потужністю 6 тис машин. До кризи, що вибухнула наприкінці 2008 року, "Богдан" інвестував у модернізацію виробництва понад 400 млн дол.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1043 | Додав: adminA | Теги: завод Богдан, виробництво на 25%, нові моделі легковиків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]