Чт, 2024-03-28, 17:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:19
Обговорили по телефону ситуацію в Україні Трамп і Меркель
Інші останні Новини світу

Трамп і Меркель по телефону обговорили ситуацію в Україні

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент США Дональд Трамп обговорили ситуацію в Україні у ході телефонної розмови.

Про це за підсумками бесіди заявив прес-секретар Меркель Штеффен Зайберт, повідомляє прес-служба німецького уряду.

"Переговори зосереджені на сучасних міжнародних проблемах та питаннях торгівлі. Канцлер та президент поділяють стурбованість з приводу розвитку ситуації в Сирії, зокрема гуманітарної ситуації в регіоні Ідліб. Росію закликають до стримуючого впливу на сирійський режим та запобігання подальшої ескалації", - йдеться у заяві.

Зайберт сказав, що лідери двох країн також говорили про Україну і західні Балкани, не вдаючись у подробиці.

Ідліб, останній притулок для цивільних осіб і повстанців, які мігрували з інших районів Сирії, а також потужних джихадистських сил, був вражений хвилею повітряних ударів і обстрілів цього місяця, в можливій прелюдії до повномасштабного урядового наступу. США застерегли Росію і президента Башара Асада від будь-якого застосування там хімічної або біологічної зброї і пообіцяли "рішучу відповідь" у разі атаки. Туреччина, яка встановила військові пости в Ідлібі, також застерігає Москву від можливого наступу на регіон, про що неодноразово заявляв підтримуваний Росією Асад.

У квітні адміністрація Трампа зібрала коаліцію американських, французьких і британських сил для атаки на об'єкти сирійського уряду, пов'язані з виробництвом хімічної зброї, після атаки отруйним газом загинули десятки людей у районі Дума. Дамаск, підтримуваний Москвою, заперечує застосування такої зброї.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 856 | Додав: adminA | Теги: Трамп і Меркель, ситуація, україна, телефон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]