Сб, 2024-04-20, 13:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:22
Опитування - в Україні рекордний рівень підтримки вступу до НАТО
Інші останні Політичні новини

Підтримка вступу до Альянсу наразі найвища за історію спостережень, зазначили соціологи.

У разі проведення в Україні референдуму 86% опитаних громадян підтримали б вступ до Європейського Союзу, а 83% – висловились би за вступ до Північноатлантичного альянсу (НАТО).

Про це свідчать дані опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 1-2 жовтня.

Соціологи зазначають, що підтримка вступу до НАТО – найвища за історію спостережень: на референдумі цю ініціативу підтримали б 83%, проти такої ініціативи – 4%, а не проголосували б – 9%. У червні вступ до Альянсу підтримували 76%.

"На відміну від вступу до ЄС вступ до НАТО дещо обережніше сприймається жителями сходу країни (69% – за вступ, 9% – проти, 17% – не прийшли б на голосування). Попри це, у порівнянні з попереднім опитуванням динаміка у підтримці вступу до НАТО серед жителів цього макрорегіону дуже позитивна: у червні за було 55%, проти – 20%, не прийшли б голосувати – 22%", – зазначають у СГ "Рейтинг".

Вступ України до Євросоюзу у разі проведення референдуму підтримали би 86% опитаних. Проти проголосували б 3%, не проголосували б – 7%. Підтримка вступу до ЄС одностайна серед представників усіх макрорегіонів та вікових груп.

Шлях України до НАТО та ЄС - це треба знати

Україна вирішила вступити до Євросоюзу та НАТО після того, як росія у 2014 році захопила Крим та вдерлася на частину Донецької та Луганської областей.

Рано вранці 24 лютого 2022 року рф здійснила повномасштабне вторгнення в Україну, супротивнику вдалося захопити низку населених пунктів на сході та півдні нашої держави.

28 лютого український лідер Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Євросоюзі.

23 червня Єврорада надала нашій державі статус кандидата на членство в ЄС.

30 вересня президент рф путін під час виступу перед федеральними зборами заявив, що його країна анексує частини чотирьох областей України, на території яких загарбники провели псевдореферендуми. Майже весь світ визнав "референдуми" незаконними.

У цей же день Зеленський підписав заявку на вступ України до НАТО у спрощеному режимі.

Довідка. Під час дослідження методом телефонних інтерв'ю (CATI) опитано 2 тис. респондентів віком від 18 років і старші в усіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок.

Результати зважені з використанням актуальних даних Державної служби статистики України. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більш як 2,2%.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 362 | Додав: adminA | Теги: опитування, вступ, рекорд, НАТО, україна, підтримка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]