Пт, 2024-04-19, 20:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:56
Опитування: вся Україна осуджує застосування сили до демонстрантів
Інші останні Надзвичайні новини
Застосування силових методів до мирних акцій протесту не підтримують в усіх регіонах України. Про це свідчать результати опитування, проведеного з 20 по 24 грудня 2013 року фондом "Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва" та соціологічною службою Центру Разумкова.

Згідно з результатами опитування, за застосування сили для розгону Євромайдану висловився 1% респондентів у Західному регіоні, 6% - у Центральному, 30% - на Півдні і 27% - на Сході.

Вимогу щодо впровадження надзвичайного стану на території Києва підтримують лише 2% громадян на Заході, 6% - у Центрі, 40% - на Півдні та 28% - на Сході України.

В той же час за впровадження надзвичайного стану по всій території України висловлюється 0,5% людей на Заході, 4% - у Центрі, 11% - на Півдні та 17% - на Сході.

Як зазначила на прес-конференції директор Фонду "Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва" Ірина Бекешкіна, це попри те, що в людей різне ставлення до євромайданів та антимайданів.

За її словами, на кінець 2013 року участь в Євромайдані брали 12% населення України. Бекешкіна зауважила, що найбільш активно брали участь у цих акціях жителі Західної України - 26%, 15% - жителі Центру України та 40% - жителі Києва.

При цьому вона нагадала, що в Помаранчевій революції брали участь 15% жителів України.

Бекешкіна наголосила, що населення різних регіонів солідарне у тому, що необхідне проведення круглого столу для переговорів влади та опозиції. За це, за даними опитування, висловлюється 73% жителів Заходу, 64% - Центру, 80% - Півдня, 78% - Сходу України.

За її словами, більшість населення (45%) готово терпіти певні матеріальні труднощі заради особистої свободи та гарантій дотримання всіх громадянських прав, а 25% готові поступитися часткою своїх громадянських свобод в обмін на власний добробут.

За словами Бекешкіної, переважна важливість громадянських прав і свобод характерна для всіх регіонів, проте найбільше тих, хто не згоден обміняти права на добробут, - у Західному регіоні (55%), найменше на Сході — 40% і особливо вирізняються вибором добробуту коштом свободи жителі Донецької та Харківської областей.

Українці хочуть, щоб влада і опозиція сіли за стіл перемовин
Українці в цілому вважають, що влади та опозиції необхідно провести переговори з врегулювання ситуації в країні, свідчать дані соціологічного опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи ім. Кучеріва" і Центром Разумкова, пише "Інтерфакс-Україна".

Згідно з даними дослідження, за необхідність проведення таких переговорів висловилося 73,2% на Заході країни, 64,3% - у Центрі, 79,9% - у південних регіонах, 77,6% - на Сході.

В цілому по Україні кількість респондентів, що підтримують проведення круглого столу між владою і опозицією, сягнуло 72,7%.

Що стосується протестних настроїв у суспільстві, то, за даними опитування, найвищі вони у жителів Західного регіону, де 53% вважають, що найближчим часом у їхньому населеному пункті будуть масові протести.

У центральній частині України вважають можливими протести 38%, на Півдні країни - 22% і на Сході - 17% жителів.

У Західному регіоні країни і найвища готовність громадян особисто брати участь у протестах - 62%, у Центральному - 28,5%, Південному - 15% і Східному - 12%. Дослідження показало, що акції євромайданів загалом підтримує 50% населення країни, не підтримує - 42%.

Що стосується регіонів, то переважно підтримують євромайдан на Заході і в Центрі країни, на Сході та Півдні більшість опитаних проти євромайданів.

Вимоги протестувальників підтримує 45% респондентів, не підтримує 36%, решта не визначилася.

Що стосується антимайдану, то 57% опитаних його не підтримали, 27% підтримали. Зокрема, на Заході країни проти дій антимайдану виступило 89% респондентів, у Центральній частині - 75%. На Півдні та Сході країни більшість опитаних підтримали антимайдан - 54% і 43% відповідно.

Опитування проводилося з 20 по 24 грудня 2013 року, опитано 2010 респондентів старше 18 років у всіх регіонах країни. Теоретична похибка вибірки становить 2,3%.

Нагадаємо, у Києві біля стадіону "Динамо", на вулиці імені Грушевського вже третій день точаться сутички: міліція спробувала активізувати свої дії щодо активістів, зокрема посиливши вогонь з травматичної зброї і закидаючи мітингувальників світло-шумовими гранатами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 863 | Додав: adminA | Теги: сили до демонстрантів, опитування, Україна осуджує | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]