Пт, 2024-04-19, 21:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:33
Опозиція не дасть арештувати Власенка і лякає Януковича народним бунтом
Інші останні Політичні новини

В опозиції не допустять арешту "бютівця" Сергія Власенка, якого ВАСУ раніше позбавив депутатського мандата. Про це заявив на брифінгу лідерів трьох опозиційних сил Арсеній Яценюк, передає "Українська правда".

"Ми зробимо все, щоб не допустити арешту Власенка, і нам у цьому поможуть наші закордонні друзі", - заявив він.

Водночас Яценюк не відповів на жодне уточнювальне запитання щодо того, чи поїде Власенко за межі країни, або чи переховуватиметься він в якомусь з іноземних посольств.

На запитання, чому Власенка у четвер немає в суді у справі Щербаня, де він виступає захисником, лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок нагадав, що у Власенка в четвер день народження.

"Ну святкує людина", - сказав він, не уточнивши, де саме перебуває Власенко.

Крім того, Тягнибок додав, що має інформацію про те, що влада "вже копає під інших депутатів, які є вчителями, творчими людьми, тощо".

"Створено прецедент, який стосується усіх 450 депутатів", - додав до виступів колег Віталій Кличко.

В опозиції переконані, що вибори можна і не проводити, бо Янукович і так стане президентом

Водночас Яценюк заявив, що в опозиції переконані, що президентські вибори 2015 року після інциденту з Сергієм Власенком можна не проводити.

"Ніяких виборів у 2015 році не буде. Хай хто б виграв вибори, 5 ряджених суддів визнають, що переміг Янукович", - сказав він.

Яценюк нагадав, що 19 березня, в перший пленарний день, опозиція чекає в парламенті на президента Віктора Януковича, який за Конституцією зобов’язаний звернутися зі щорічним посланням до депутатів.

А до того часу опозиціонери блокуватимуть трибуну згідно з затвердженим календарним планом – у визначені години пленарних засідань.

"В тому випадку, якщо політична криза не вирішиться найближчим часом, це все завершиться достроковими парламентськими та президентськими виборами", - сказав Яценюк.

"У зв’язку з останніми подіями опозиція змінює стратегію і тактику і йде піднімати людей", - додав він.

Разом з тим опозиціонери не відповіли на жодне конкретне запитання щодо їхніх подальших дій.

Тягнибок: якщо Янукович вирішив грати з народом в 10 негренят, то він повинен пам'ятати, що вбивця негренят застрелився

Глава фракції "Свобода" Олег Тягнибок застерігає президента Віктора Януковича від масового невдоволення населення його політикою. Про це він сказав на брифінгу, передають "Українські новини".

"Хочеться владі сказати наступне: якщо президент вирішив з нами, тобто з українським народом, грати в гру про 10 негренят, то він повинен пам'ятати, чим закінчилася в реальній історії доля того, хто організовував цю гру. Він також застрелився. Ось тільки суд тоді буде не Печерський, а народний", - сказав він.

За словами Тягнибока, в країні склалася ситуація повного невиконання законів і прав людини.

На думку депутата, велика частина населення підтримує саме опозицію і її дії з подолання кризи.

"Ми апелюємо до суспільства. Ми розуміємо, що рано чи пізно сплеск невдоволення буде реалізований через вулицю", - додав він.

Тягнибок підкреслив, що в такому випадку опозиція не буде стояти осторонь, а очолить протестний рух і вона вже готова до цього.

Тягнибок також заявив, що опозиційні фракції допускають блокування роботи Ради протягом 30 днів для того, щоб у президента з'явилися підстави для призначення позачергових виборів парламенту.

"З 5 березня почався відлік блокування роботи Ради. 19 березня, на яке призначено наступне пленарне засідання буде вже половина терміну. Влада повинна розуміти, що дострокові вибори стають реальністю, і опозиція готова до цього", - сказав він.

Глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк зазначив, що в разі неподолання Януковичем політичної кризи в країні опозиція готова ініціювати проведення не тільки позачергових виборів Ради, а й позачергових виборів президента.

За словами Яценюка, опозиціонери будуть блокувати роботу парламенту в ті дні, коли, згідно з календарним планом, повинні проходити пленарні засідання.

У решту часу ж опозиціонери не перебуватимуть у сесійній залі.

Як повідомлялося раніше, свою думку щодо ситуації навколо позбавлення депутатського мандата Сергія Власенка висловили позафракційний депутат Олесь Доній, "ударівець" Павло Розенко та перший заступник голови Верховної Ради Ігор Калетник. Так, Доній вважає рішення ВАСУ продовженням політичних репресій, Розенко – що через Власенка в України вже немає шансів на підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

У свою чергу, перший заступник голови Верховної Ради Ігор Калетник наголосив, що Верховна Рада України повинна продовжити свою активну роботу незалежно від рішення ВАСУ щодо мандата Власенка, інакше, якщо Рада роботу не розпочне, це вкотре покаже деструктивні настрої опозиції.

Нагадаємо, 6 березня ВАСУ достроково позбавив Сергія Власенка депутатського мандата.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 941 | Додав: abel | Теги: янукович, власенко, опозиція, Народний бунт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]