Чт, 2024-04-25, 19:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:14
Опозиція погрожує владі "списком Власенка"
Інші останні Політичні новини
Позбавлення депутатського мандата Сергія Власенка може стати підставою для ухвалення "Закону Магнітського" щодо українських чиновників. Про це заявив лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк на брифінгу після засідання суду, пише Українська правда.

"Якщо буде винесено незаконне рішення, то може з'явитися, крім "списку Магнітського", "список Тимошенко", "список Власенка" проти тих посадовців, які порушували закон і права людини", - сказав він.

"Репресивна машина проти опозиції ніяк не може зупинитися. Юридично рішення вже має бути винесено: відмовити в задоволенні позову очільнику Верховної Ради", - сказав також Яценюк.

"Ми очікуємо політичної частини цього рішення, можливо, Віктор Янукович схаменеться", - додав він.

"Я звернувся до суду: не бійтеся, Януковича скоро не буде, а ваші підписи залишаться, і вони стануть підставою для того, щоб судді, які порушували закон, були притягнуті до відповідальності", - сказав Яценюк.

"Якщо буде винесено незаконне рішення, ми звернемося у Європейський суд, і буде як зі суддею Олександром Волковим, і Власенка буде відновлено на посаді, а Володимир Макеєнко (глава регламентного комітету) , спікер Володимир Рибак і судді понесуть за це відповідальність", - підкреслив він.

Крім того, за словами Яценюка, якщо будуть винесені рішення про позбавлення Власенка мандата, це означатиме, що "все, що розповідав Янукович своїм партнерам у Брюсселі, - маячня і брехня".

"Це буде означати, що ні в яку Європу він не збирається йти, а збирається йти у зовсім інше місце, де він нещодавно був. Від цього рішення залежить, чи буде рухатися Україна в Європейський Союз", - підсумував Яценюк.

"Список Магнітського" містить перелік російських чиновників, пов'язаних зі справою компанії Hermitage Capital Management і смертю адвоката Сергія Магнітського, яким заборонений в'їзд до США і передбачено санкції економічного характеру.

Як повідомлялося, 6 березня Вищий адміністративний суд України продовжив розгляд позову щодо позбавлення Власенка депутатських повноважень у зв'язку із суміщенням депутатської та адвокатської діяльності.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 911 | Додав: adminA | Теги: опозиція, список Власенка, влада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]