Пт, 2024-03-29, 16:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:31
Опозиція вимагає,аби влада організувала круглий стіл
Інші останні Політичні новини
Народний депутат фракції "Батьківщина" Андрій Павловський заявляє, що опозиція очікує відповіді від влади щодо пропозиції екс-прем'єра Юлії Тимошенко провести національний круглий стіл задля підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

"Юлія Тимошенко - лідер опозиції, який перебуває в таких складних умовах, - зробила перший крок, запропонувала це (провести національний круглий стіл). Тепер ми чекаємо на відповідь від Віктора Януковича (президент України)", - сказав Павловський агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер, 27 червня, у Києві.

За словами народного депутата, провести такий круглий стіл треба було вже давно. "Давно треба було його проводити. І за столом мають сидіти не тільки представники опозиції, а й представники влади", - зазначив він.

Павловський також висловив сподівання, що основну вимогу - про припинення вибіркового правосуддя в Україні, звільнення політв'язнів, насамперед Юлії Тимошенко, - до осені буде виконано. "Сподіваємося, що до осені її буде виконано, й тоді ніхто не завадить країнам ЄС підписати з Україною асоціацію (Угоду про асоціацію) і далі рухатися в європейському напрямі", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи погодяться представники влади брати участь у такому круглому столі, Павловський відповів: "Це запитання не до мене, це запитання до влади".

Як повідомлялося, Тимошенко, пропонує створити національний круглий стіл "Порозуміння заради європейського майбутнього" для виконання Україною необхідних критеріїв підписання з ЄС Угоди про асоціацію. За її словами, залишилося тільки 67 робочих днів для виконання десяти критеріїв, запропонованих Європейським Союзом, без виконання яких угоду не буде підписано.

Тимошенко наголосила, що підготовчий процес до підписання угоди про асоціацію необхідно вивести в публічну площину на загальнонаціональний рівень, а також виклала ключові принципи організації та діяльності національного круглого столу.

Партія регіонів: заклик Тимошенко відмовитися від канікул більше стосується її соратників

У Партії регіонів вважають, що заклик Тимошенко до політиків відмовитися від канікул заради виконання всіх необхідних вимог для підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом є, радше, закликом до соратників, а не до парламентської більшості.

"Ви пам'ятаєте, хто вносить пропозиції про продовження засідань сесії? Опозиція? Влада!" - сказав член фракції Партії регіонів Володимир Олійник, коментуючи пропозицію Тимошенко відмовитися від канікул для виконання всіх необхідних умов європейської інтеграції України.

Олійник наголосив, що в питанні продовження роботи парламенту Партію регіонів не підтримують комуністи. "Вони розуміють, що насамперед розглядатимуться євроінтеграційні закони", - пояснив він.

"Можливо, це звернення направлено до опозиційних сил? І заклик до них підтримати продуктивну роботу парламенту?" - припустив депутат.

На думку Олійника, насамперед опозиціонерам необхідно відмовитися від блокування роботи парламенту, а також у разі необхідності підтримати пропозицію про продовження засідань Верховної Ради до 11-12 години вечора для того, щоб парламент встиг розглянути всі необхідні закони.

"А навіщо продовжувати роботу парламенту, якщо неефективно використовується час?.. Це, найімовірніше, для піару", - зазначив Олійник.

При цьому він наголосив, що з боку Тимошенко лунають заяви та заклики попрацювати для євроінтеграції України, а з іншого боку - на засіданнях фракцій депутат фракції "Батьківщина" Григорій Немиря робив заяву про те, що доки Тимошенко не звільнять із в'язниці, ніякі рішення щодо євроінтеграції не ухвалюватимуться.

"Я хочу вам сказати, що якщо ми працюватимемо продуктивно, то не буде проблем. Хіба є проблема в тому, що не підготовлено закони? То давайте їх пройдемо в першому і другому читанні. Хіба в цьому проблема?" - сказав парламентар, додавши, що "часу достатньо - було б бажання".

"Тому це звернення швидше до себе, до своїх однопартійців: не блокуйте роботу парламенту", - резюмував він.

Олійник додав, що позиція опозиційних фракцій, зокрема й "Батьківщини", буде зрозуміла, коли на засідання Верховної Ради знову винесуть пропозицію про продовження робочого дня до завершення розгляду всіх питань порядку денного.

Громадські діячі також пропонують скликати круглий стіл

Низка українських громадських діячів, науковців і політологів виступили з ініціативою скликання Національного круглого столу "Порозуміння заради європейського майбутнього".

Ініціатива має на меті сприяти порозумінню влади, опозиції й громадськості для реалізації європейського вибору України, зокрема підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, повідомляє "Радіо Свобода".

"Здолати розбіжності заради вищої мети. Скажімо, той круглий стіл у Польщі, за який сіли, здавалося б, непримиренні опоненти. Бачимо результати – успіхи Польщі в побудові справді європейської держави", – заявив В’ячеслав Брюховецький, який є головою наглядової ради робочої групи, яка напрацьовуватиме документи і здійснюватиме організаційне забезпечення процесу.

За його словами, ініціатива такого круглого столу є надзвичайно актуальною.

На переконання учасників ініціативи, Національний круглий стіл щодо євроінтеграції має відбутись у вересні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 893 | Додав: adminA | Теги: круглий стіл, влада, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]