Вт, 2024-04-16, 06:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:03
Опозиція вирішила, коли хоче побачити Януковича в Раді
Інші останні Політичні новини
Опозиція очікує у понеділок, 10 червня, на публічну позицію президента України Віктора Януковича з приводу його можливого виступу в парламенті зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище держави у 2013 році. Про це лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк сказав на брифінгу, передає УНІАН.

"Очікуємо в понеділок політичну і публічну позицію президента України Віктора Януковича", - зауважив він.

За словами Яценюка, мають бути досягнуті домовленості, що Янукович виступить у парламенті, й опозиція не заважатиме йому, але президент після виголошення послання має вислухати лідерів фракцій.

Яценюк також повідомив, що вимоги опозиції залишаються незмінними, зокрема, призначення виборів у п’яти проблемних округах та виборів мера Києва і столичної міської ради на 27 жовтня 2013 року, а також переголосування у ВР питання щодо денонсації угоди між Кіпром та СРСР про уникнення подвійного оподаткування доходів та майна.

В свою чергу лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок підкреслив, що "опозиція є доволі гнучкою, ми не є догматиками, і коли будемо вважати за доцільне розблокувати роботу Верховної Ради, тоді й розблокуємо".

"Мотивом для розблокування може стати ставлення на голосування законопроекту про прокуратуру, який надзвичайно важливий для нас в частині європейської інтеграції", - наголосив Тягнибок.

Як повідомлялось, вчора, 6 червня, опозиційні депутати заблокували роботу парламенту, вимагаючи особистого виступу президента України зі щорічним посланням до ВР, яке вони отримали у друкованому вигляді.

Яценюк тоді заявив, що голова Верховної Ради Володимир Рибак пообіцяв, що розмовлятиме 10 червня з президентом з приводу його виступу перед депутатами зі щорічним посланням до парламенту.

Сьогодні зранку опозиційні депутати знову заблокували трибуну і президію парламенту.

В інтерв’ю журналістам народний депутат Анатолій Кінах (фракція Партії регіонів) заявив, що сьогоднішнього засідання Верховної Ради України не відбудеться.

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов повідомив, що розпорядився зібрати підписи депутатів за проведення позачергового засідання парламенту. Він також не виключив проведення виїзного засідання ВР.

Рибак назвав причину "парламентського загострення"

На думку спікера Верховної Ради Володимира Рибака, нинішня ситуація у парламенті пов’язана з тим, що "ми все більше і більше переходимо у стан виборів президента".

Як повідомили у прес-службі Верховної Ради, про це Рибак заявив в інтерв`ю телеканалу "Рада".

При цьому Рибак нагадав, що до початку президентської кампанії ще півтора року.

Також спікер висловив сподівання, що через компроміси "ми знайдемо сили, щоб парламент працював".

"Як ми не знайдемо самі, то, думаю, нам може допомогти президент нашої держави. Як і це не допоможе, то у президента є свої можливості звернутися до виборців, хай вони подумають, і є закон. Парламент повинен працювати", - підкреслив Рибак.

Говорячи про перебіг дводенних консультацій з лідерами фракцій, Рибак піддав критиці дії лідерів опозиції та зауважив, що ситуація в опозиційному таборі "дуже і дуже непроста".

За його словами, усі проблемні питання було обговорено, а нез’ясованих питань, через які парламент не може працювати – немає.

Окрім того, спікер парламенту підтвердив, що відбувається збір підписів щодо ймовірності проведення позачергового засідання Верховної Ради.

При цьому Рибак зауважив: якщо 150 депутатів підпишуться під відповідною вимогою, підписи буде перевірено.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 860 | Додав: adminA | Теги: рада, янукович, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]