Чт, 2024-04-25, 20:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:11
Опозиція заблокувала трибуну - ображені на президента
Інші останні Політичні новини

Опозиція вирішила блокувати трибуну доти, доки президент Янукович не відзвітує особисто у парламенті. Про це повідомив депутат від "Батьківщини" Леонід Ємець. "Ми блокуємо трибуну, поки немає президента, або чекаємо на публічне підтвердження до понеділка про те, що він буде присутній", - сказав Ємець.

"Якщо ж вони будуть проводити виїзне засідання, то ми не будемо чекати, поки вони його проведуть, а підемо контролювати їхню присутність там і відповідно наполягати на вимогах", - цитує депутата "Українська правда".

На уточнювальне запитання про те, що наступний тиждень не є пленарним, Ємець зазначив: "Якщо потрібно буде, зробимо пленарним".

Опозиція вимагає особистого виступу президента, розгляд виборів на 5 проблемних округах, виборів у Києві та переголосування питання щодо податкової угоди з Кіпром.

Станом на 12.00 у сесійній залі проводилися консультації фракцій. Спікер ВР Володимир Рибак вийшов до президії, однак пізніше пройшов крізь залу до депутатів із Фракції партії регіонів, які зібрались навколо лідера фракції Олександра Єфремова.

Рибак підійшов до них і почав щось пояснювати. Депутати від "Батьківщини" у свою чергу зібралися біля парламентської трибуни. Там перед ними виступає лідер опозиції Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, сьогодні, 6 червня, Янукович направив послання до ВР, однак сам поїхав до Сербії.

Рибак допускає ще одне виїзне засідання

Спікер Володимир Рибак заявив, що він допускає можливість проведення ще одного виїзного засідання. Про це він заявив у четвер на брифінгу в парламенті. За його словами, опозиція, після блокування трибуни, попросила його провести сесію о 16 годині в четвер. "Я думаю над цим питання", - сказав він.

"...Я не хочу проводити сесію в іншому приміщенні, але ситуація дуже і дуже не проста", - додав Рибак.

За його словами, наразі під питанням стоїть проведення сесії о 16.00. Він повідомив, що на засіданні о 16 годині "мають розглядатися призначення суддів, які приїхали з усіх куточків України".

"Першим питанням було розглядання кандидатур до Вищої ради юстиції. Дві кандидатури висунули опозиція - Власенко і Махніцький. І три кандидатури, які ми узгодили, президент їх вніс. Це таємне голосування", - уточнив він.

Спікер уточнив, що питання про перевибори у проблемних округах він ставив у порядок денний, але опозиція вимагала зняти, і "я виключив, тому не буде розглядатися". За його словами, він пропонував опозиції не блокувати трибуну, але ті відмовились.

Як повідомлялося, 4 квітня депутати провладної більшості Верховної Ради провели засідання в актовій залі комітету Верховної Ради на Банковій, 6-8, оскільки сесійну залу парламенту на вул. Грушевського, 5 заблокували опозиціонери. Під час цього засідання було прийнято в остаточній редакції низку законів, а також близько десятка схвалено в першому читанні.

Мірошниченко: у Януковича немає необхідності виступати у Раді

У президента Віктора Януковича тепер уже немає необхідності виступати з щорічним посланням до Верховної Ради. Про це журналістам сказав представник президента в парламенті, депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко.

За його словами, юридичної необхідності виступу президента у ВР немає, оскільки він вже передав своє послання. "Але готовність до діалогу з боку президента присутня", - запевнив Мірошниченко.

Він уточнив, що необхідно порадитися: чи запропонує президент запросити лідерів фракцій до діалогу, або, можливо, все ж прийде до парламенту. "Це залежатиме від того, наскільки самі депутати Верховної Ради щирі у своєму прагненні почати цей діалог", - сказав Мірошниченко.

Він запевнив, що Януковичу повідомлять про нинішню ситуацію в парламенті, однак зараз його реакції немає, оскільки він перебуває з візитом у Сербії. "З початку наступного тижня глава Верховної Ради доповідатиме про ситуацію у Верховній Раді, і, я думаю, що ми отримаємо чітку однозначну відповідь з боку президента", - сказав Мірошниченко.

Також Мірошниченко заяваляє, що блокування парламенту відбувається з надуманих причин, заявив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, представник президента України у Верховній Раді Мірошниченко, коментуючи блокування парламентської трибуни та президії представниками опозиційних фракцій.

"Практика подання щорічного послання президента до Верховної Ради у вигляді письмового документа є усталеною. Так відбувалося і під час каденції попереднього президента України, і минулого року", - повідомив Мірошниченко, повідомляє прес-служба Партії регіонів у четвер.

На його думку, справжньою причиною блокування трибуни і президії Верховної Ради з боку опозиції є спроба перешкодити розгляду та ухвалення президентських і урядових законопроектів, спрямованих на подолання економічної кризи та підвищення соціальних стандартів життя наших громадян.

"Очевидно, що блокування відбувається з надуманих причин, з намаганням погіршити соціально-економічну ситуацію в країні", - підсумував народний депутат.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 913 | Додав: nowyny | Теги: заблокувала трибуну, опозиція, президент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]