Ср, 2024-04-24, 22:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:24
Ордер на арешт п'яти відомих представників опозиції видала прокуратура Єгипту
Інші останні Новини світу
Прокуратура Єгипту видала ордер на арешт п'яти підозрюваних у розпалюванні зіткнень з прихильниками правлячого ісламського руху "Брати-мусульмани", повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на місцеві ЗМІ.

Серед підозрюваних - відомі представники єгипетської опозиції.

Як повідомлялося, звинувачення в розпалюванні зіткнень надійшли від потерпілих у ході п'ятничних заворушень прихильників "Братів-мусульман".

Рішення про арешт підозрюваних прокуратура Єгипту ухвалила на наступний день після того, як президент Мухаммед Мурсі пообіцяв "закликати до відповіді" організаторів сутичок і "вжити безпрецедентних заходів, щоб захистити державу".

Як повідомлялося, минулої п'ятниці в Каїрі відбулися зіткнення між прихильниками і супротивниками "Братів-мусульман", в результаті яких постраждало близько 200 осіб.

Противники ісламістів влаштували акцію протесту біля будівлі штаб-квартири "Братів-мусульман" в Каїрі. Зі свого боку, прихильники руху, взявшись за руки, утворили живий ланцюг навколо будівлі.

Невдовзі між сторонами спалахнули сутички, демонстранти кидали один в одного камінням.

Опоненти "Братів-мусульман" звинувачують правлячу рух і Мурсі в тому, що вони намагаються узурпувати владу в країні, і в "зраді ідеалів революції".

Нагадаємо, 20 березня Колегія єгипетських суддів вирішила заборонити діяльність правлячої партії Єгипту - "Братів-мусульман".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: ордер на арешт, прокуратура Єгипту, представників опозиції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]