Пт, 2024-03-29, 09:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:56
Пам'ять про шведських вболівальників Євро-2012 в Києві увічнили в скульптурі
Інші останні Столичні новини - новини Києва
У неділю, 9 червня, на Трухановому острові біля Пішохідного мосту, де влітку 2012 року розташовувався фан-кемпінг, відкрита паркова скульптура на честь шведських футбольних уболівальників.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської адміністрації, передає "Українські новини".

У церемонії відкриття монументу взяв участь голова Київміськадміністрації Олександр Попов.

"Для всієї України літо 2012 року проходило під знаком європейського чемпіонату з футболу. Для Києва це був особливий період - саме столична фан-зона зібрала рекордну кількість відвідувачів, а наметове містечко на Трухановому острові було зареєстровано у Книзі рекордів Гіннеса як найбільший у світі кемпінг шведських футбольних уболівальників. У місті панувала чудова атмосфера спортивного свята, активними учасниками якого були прихильники футболу з Королівства Швеція", - зазначив Попов.

За словами голови КМДА, і після закінчення чемпіонату Європи дружні відносини між українською та шведською стороною не припинилися.

"Сьогодні вони втілюються в спільному творчому проекті - українсько-шведському фестивалі "Rock'n'Sich", в перший день якого ... ми відкрили пам'ятний знак на честь шведських уболівальників", - розповів Олександр Попов.

За ініціативи голови КМДА департаментом містобудування та архітектури був організований і проведений відкритий конкурс.

Серед 18 проектів-фіналістів журі обрало проект молодих київських авторів Федора Баландіна і Костянтина Скритуцького, що представляє собою стилізовані цифри "1" і "2" на постаменті у вигляді футбольного м'яча.

На думку автора скульптури, число "12" символізує не тільки рік проведення чемпіонату, а й усіх вболівальників, адже часто їх називають "дванадцятим гравцем".

Як повідомлялося, у травні в Києві були відкриті пам'ятники двічі героям СРСР льотчикам Георгію Береговому і Амет-хану Султану у Парку Слави.

У церемонії відкриття пам'ятника взяли участь прем'єр-міністр Микола Азаров і Попов.

Нагадаємо, з 8 червня по 1 липня 2012 року в Україні проходив футбольний чемпіонат Європи - Євро-2012. Для шведських уболівальників був організований кемпінг, в якому розміщувалися близько 5 тисяч футбольних фанатів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 937 | Додав: adminA | Теги: скульптура, Київ, шведських вболівальників Євро-2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]