Вт, 2024-04-16, 15:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:21
Підірвали себе двоє українських офіцерів разом з 12 російськими десантниками. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Майору Олександру Кандесюку і майору Олексію Шепелюку пропонують посмертно присвоїти звання Герой України. Ці військові, не бажаючи здаватися у полон, підірвали себе разом з 12 російськими десантниками.

Про героїчну історію військових повідомляє прес-служба Міноборони.

"Надійшло розпорядження сформувати і відправити на підсилення одного з підрозділів два відділення ПЗРК на чолі з командиром зенітно-ракетного дивізіону майором Олександром Кандесюком. Він, разом із ввіреним йому особовим складом, висунувся на вказані позиції. Здійснивши марш, зенітники прибули в місце розташування батальйонної групи", - йдеться у повідомленні.

Тим часом через український кордон відбувся прорив російських військ зі штатною бойовою технікою. Як стало відомо, це був 331 десантний полк, пункт постійної дислокації якого розташований у місті Кострома. Російські війська оточили 51 бригаду і підсилення.

Станом на вечір 25 серпня більша частина батальйонної тактичної групи була виведена зі строю, українські сили прийняли рішення іти на прорив з оточення.

Майор Олександр Кандесюк разом із майором Олексієм Шепелюком, командиром зенітно-ракетної батареї, очолили авангард групи прориву разом зі своїм відділенням — сержантом і двома солдатами.

Але нарвалися на засідку. У бою Кандесюк отримав декілька поранень з кулемета противника. Шепелюк намагався вивести офіцера з-під вогню, але й його важко поранили.

Решта авангарду була обстріляна з кулеметів, мінометів та прямою наводкою "Шилки" — весь особовий склад зазнав важких поранень.

Очевидці розповідають, що бачили, як поранених українських бійців оточили 12 російських десантників, і, погрожуючи зброєю, намагалися захопити у полон.

"Коли вороги, створивши кільце, наблизились на відстань декількох метрів, поранені українські офіцери підвелись із землі та підняли руки вгору. Було помітно, що вони щось тримали в руках, а за мить пролунало декілька потужних вибухів, схожих на вибухи гранат. Вочевидь, офіцери Збройних Сил України, майори Олександр Кандесюк і Олексій Шепелюк, не бажаючи здаватись, підірвали себе разом із чисельно переважаючим ворогом", - додали у Мінобороні.

Зараз командування АТО готує Президенту України — Верховному Головнокомандувачу Збройних Сил України подання на присвоєння загиблим в бою героям-захисникам майору Олександру Кандесюку і майору Олексію Шепелюку звання Герой України (посмертно)

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 869 | Додав: adminA | Теги: двоє українських офіцерів, підірвали себе, 12 російськими десантниками | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]