Вт, 2024-04-23, 10:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:15
Підвали та криниці бортничан затоплені токсичними водами з БСА
Інші останні Столичні новини - новини Києва
18 березня 2013 року, у Бортничах місцеві жителі, активісти ВК «Наступ» та ВЖУ «За вільну Україну» провели акцію протесту із вимогами негайного виділення коштів на ремонт застарілих споруд БСА.


Близько 70 пікетників зібрались на розі вулиць Карла Маркса та Коцюбинського, щоб привернути увагу до проблеми токсичних вод, котрі затоплюють підвали будинків та криниці місцевих жителів щороку через початок сніготанення. Застарілі споруди БСА не здатні очистити таку кількість відходів, що через них проходить, внаслідок чого значна частина токсичних вод із БСА потрапляє до груну, а з приходом весни, через танення снігу, рівень грунтових вод значно підвищується. Як наслідок – підвали будинків та криниці стоять затоплені забрудненими водами.

Пікетники переконані, що вживання такої води приведе до виникнення ряду кишково-шлункових хвороб, бояться, що через значне забруднення може виникнути навіть холера.

За словами одного із організаторів акції, голови Всеукраїнського комітету «НАСТУП» Руслана Секели: «Ситуація з водою у Бортничах – катастрофічна. Не усі місцеві жителі мають змогу купувати очищену воду, а вживати «жовтогарячу» воду з криниць – пряма загроза життю та здоров’ю для мешканців Бортничів».

Мітингувальники провели також громадську раду, де розглянули можливі шляхи впливу на чиновників для вирішення проблеми швидкого виділення коштів на реконструкцію БСА, та наголошують про необхідність максимальної мобілізації киян, зокрема жителів Дарницького району столиці для захисту від потенційної техногенної катастрофи, повідомляє прес-служба Всеукраїнського комітету «НАСТУП».


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 953 | Додав: adminA | Теги: підвали, токсичні води з БСА, криниці бортничан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]