Сб, 2024-04-20, 00:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:58
Після листа СБУ Нацрада перевірить NewsOne на можливе поширення мови ворожнечі
Інші останні Телевізійні новини

Нацрада після листа СБУ перевірить NewsOne на можливе поширення мови ворожнечі та "кліше російської пропаганди"

В ефірі каналу NewsOne зафіксовано ознаки порушень ч. 1 ст. 28 закону України "Про інформацію" та четвертого абзацу ч. 2 ст. 6 закону України "Про телебачення і радіомовлення" – поширення мови ворожнечі, повідомили в Нацраді з питань телебачення і радіомовлення України.

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення України 20 вересня призначила позапланову виїзну перевірку каналу NewsOne через можливе поширення в ефірі мови ворожнечі.

Про це повідомила прес-служба Нацради. Зазначають, що в ефірі мовника зафіксовано ознаки порушень ч. 1 ст. 28 закону України "Про інформацію" та четвертого абзацу ч. 2 ст. 6 закону України "Про телебачення і радіомовлення".

"Моніторингом мовлення з 31 серпня, 1-го, 2-го, 5-го, 6-го, 13-го і 16 вересня 2018 року в ефірі різних програм мовника зафіксовано висловлювання [екс-міністра юстиції] Олени Лукаш, [журналіста] В'ячеслава Піховшека, [журналіста] Руслана Коцаби, [політика і бізнесмена] Євгена Червоненка, [нардепа від "Опозиційного блоку"] Михайла Добкіна, [політолога] Дмитра Співака, які суперечать вимогам зазначених законодавчих норм", – заявили у прес-службі регулятора.

Також Нацраді надійшов лист від Служби безпеки України щодо поширення 31 серпня, а також 1-го, 5-го і 6 вересня 2018 року в ефірі каналу висловлювань, у яких, на думку відомства, присутні "кліше російської пропаганди, і вони містять ознаки прихованого заклику до агресивних дій та програмування агресивної поведінки глядачів".

Регулятор перевірить, чи дотримується канал норм законодавства. NewsOne не вперше стає об'єктом перевірок.

Зокрема, у листопаді 2017 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України призначала перевірку телеканала за трансляцію "слухань" Конгресу США про Нацбанк.

У січні 2018 року NewsOne призначили перевірку "через пропагандистські заяви щодо Революції гідності і позитивне зображення збройних сил РФ".

29 серпня Нацрада одноголосно зробила попередження телеканалу NewsOne за популяризацію збройних сил Росії як країни-агресора.

29 серпня стало відомо, що власник NewsOne, батько позафракційного нардепа Євгена Мураєва Володимир Мураєв передав телеканал в управління колишньому заступнику глави Адміністрації Президента України Андрію Портнову.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 2562 | Додав: adminA | Теги: т NewsOne, письма СБУ, распространение языка вражды, Нацсовет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]