Пн, 2024-04-29, 15:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:56
Після візиту до України французькі сенатори закликали збільшити поставки зброї
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Делегація Комітету Сенату Франції з питань закордонних справ, оборони та збройних сил після візиту до України та Польщі цього тижня закликала збільшити обсяг військової допомоги Києву, аби допомогти йому протистояти агресії росії. Про це йдеться в повідомленні французького парламенту.

Делегація з чотирьох сенаторів на чолі з Седріком Перреном протягом 18-22 грудня відвідала Польщу та Україну.

У Києві вони, серед іншого, провели зустрічі з головою українського парламенту Русланом Стефанчуком і депутатами, міністром оборони Рустемом Умєровим, заступником голови Офісу президента Ігорем Жовквою та головою Головного управління розвідки Кирилом Будановим.

У Польщі делегація провела переговори з профільними комітетами польського парламенту та радником з питань безпеки президента Анджея Дуди.

Франція виділить 200 млн євро на військову допомогу Україні

"Уся інформація, зібрана під час цієї місії, підтверджує, що існує нагальна потреба у збільшенні поставок в Україну боєприпасів та обладнання, які є вирішальними у цьому конфлікті (безпілотники, артилерія, засоби радіоелектронної боротьби)", – йдеться в повідомленні.

Голова делегації Седрік Перрен наголосив, що Франція повинна активніше діяти у питанні військової підтримки України, "особливо в питаннях постачання боєприпасів і промислового співробітництва між нашими країнами".

Очікується, що 17 січня парламент розгляне звіт комітету Сенату про візит делегації.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 301 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]