Пт, 2024-03-29, 03:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:39
Питання Тимошенко залишатиметься у ЄС на порядку денному - євродепутат
Інші останні Політичні новини
Очільниця фракції Зелених у Європарламенті Ребекка Хармс заявляє, що питання звільнення ув’язненої екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко залишається на порядку денному ЄС.
Про це євродепутат, яка зустрічала Новий рік на Євромайдані в Києві, заявила в інтерв’ю Німецькій хвилі.

Зокрема, у відповідь на запитання «У Вас не складається враження, що через український Євромайдан у ЄС на другий план посунулось питання звільнення Юлії Тимошенко?» Хармс сказала: «Ні, ця вимога залишається сталою. Європейський парламент більшістю ухвалив, що передумовою підписання Угоди про асоціацію з Україною є прийняття нею принципів правової держави, усунення випадків вибіркового правосуддя та звільнення політичних в’язнів. І оскільки Україна все ще далека від цього, на моє переконання, питання Юлії Тимошенко залишатиметься у ЄС на порядку денному».

При цьому депутат Європарламенту зауважила: «Юлію Тимошенко в Україні фактично засудили за те, що укладення нею газових угод з Росією у 2009 році було непрозорим. А що Україна має зараз? Останні газові угоди з Росією – хто і що про них знає? Тож подальше перебування Тимошенко в ув’язненні неприпустиме, тим більше, що до цього часу вона потребує медичної допомоги», інформує УНІАН.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 876 | Додав: adminA | Теги: питання Тимошенко, ЄС, порядку денному, Євродепутат | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]