Чт, 2024-03-28, 14:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:00
Південь України атакують російські окупаційні війська: зранку вже збито 9 дронів-камікадзе
Інші останні Новини з регіонів України

Російські окупаційні війська атакують південь України: українські сили засобів протиповітряної оборони збили 9 дронів-камікадзе “Шахід-136” сьогодні, 12 жовтня. Про це у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ сказав речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

"Сьогодні атаки ще тривають на півдні країни, на Миколаївщині на цей час тільки збито різними силами та засобами — це і авіація працювала, і зенітно-ракетні війська — 9 дронов-камікадзе "Шахід – 136", тобто противник продовжує атаки цими дронами. Поки що з півдня країни ситуація зараз далі відстежується і, ймовірно, будуть такі атаки. Також, не виключено, з території білорусії та росії", — сказав Гнат.

Він зазначив, що військові вже мають певний досвід, як боротися з такими дронами.

"Зараз вже досягли успіху у цій справі наші військові. І, підкреслю, не тільки зенітно-ракетні війська, а й усі засоби ППО сухопутних військ теж задіяні дуже активно", — сказав Ігнат.

Він також нагадав, що 10 жовтня росія нанесла по мирних містах України один із наймасовіших ударів з початку повномасштабного вторгнення. Для цієї атаки російські окупанти приберегли крилаті ракети "Іскандер" та "Калібр", які тривалий час не використовували.

"Звичайно ж, противник хотів масовістю ударів розосередити увагу нашої повітряної оборони. Чим більше ракет, зрозуміло, що тим складніше їх відстежувати і, відповідно, збивати, оскільки засобів для поразки теж у нас не так достатньо, щоб ефективно працювати за всіма цілями. Тому 10 жовтня було знищено понад 50% — 43 з 83 крилатих ракет", — пояснив спікер.

Він вважає, що причиною такої масової атаки на мирне населення стало те, що російська армія зазнає поразки на полі бою.

"Неймовірний сплеск був у ЗМІ світових, де всі побачили справжнє лице російського нацизму, фашизму, як не називайте.

Це просто не піддається поясненню: близько п’яти високоточних ракет падають у центрі української столиці на мирних громадян. Це буде все документовано і передано до міжнародних судів , і вони понесуть за це відповідальність.

Але, крім того, звичайно, вже завдали ударів по інфраструктурі. Багато міст опинилися з перебоями зі світлом. А від світла залежать також і тепло, і газ, і водопостачання. населення.

Хочуть зламати український дух. Зрозуміло, що так не вийде і ніколи в житті український народ не шукатиме в очах путіна якоїсь правди чи домовлятиметься", — переконаний Ігнат.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 334 | Додав: adminA | Теги: атаки, збито 9 дронів-камікадзе, південь України, війська РФ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]