Чт, 2024-03-28, 15:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:31
Побачення з Януковичем згуртувало опозицію
Інші останні Політичні новини
Лідери трьох провідних опозиційних партій України Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк та Віталій Кличко поважають точки зору один одного й ніколи не посваряться. Таку упевненість 19 червня висловив лідер парламентської фракції Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Арсеній Яценюк, передає 5 канал.

Зокрема, Яценюк зазначив, що поставився із розумінням до відмови Тягнибока і Кличка йти на зустріч із президентом Віктором Януковичем. "Я поважаю позицію своїх політичних партнерів не йти до президента Януковича", - сказав політик.

Водночас він запевнив, що лідери "Свободи" та УДАРу також не мали нічого проти його візиту до глави держави.

"Вони висунули позицію, що вони поважають також мою позицію прийти до Януковича і висунути також ці всі вимоги", - наголосив Яценюк.

Нардеп переконаний, що його шляхи ніколи не розійдуться із Тягнибоком та Кличком. "Ми ніколи не посваримося, щоб у вас не було ніяких сумнівів", - заявив представник "Батьківщини".

"Те, що адміністрація Януковича планує нас розсварити, цього ніколи не відбудеться", - додав Яценюк.

Нагдаємо, 19 червня Яценюк разом з депутатами своєї фракції прийшли на зустріч Януковича з лідерами парламентських фракції та головою Ради. Однак рядових депутатів за стіл до президента не пустили.

Водночас глави фракції "Свобода" та "УДАР" Олег Тягнибок та Віталій Кличко не захотіли йти до президента і чекають, поки він сам до них з'явиться.

Політологи: Яценюк працює, Кличко отримує дивіденди

"Напівпасивна" позиція Віталія Кличка приносить йому політичні дивіденди. Таку думку висловив директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, пише "Обозреватель".

"Така "напівпасивна" позиція в нинішніх умовах повністю його влаштовує - вона дає йому рейтингове зростання", - сказав політолог.

Враховуючи цей факт, радники і політтехнологи політика-боксера пропонують йому і далі "не проявляти активність", а краще - посилити "цю лінію" мінімальної активності, - припустив Фесенко. "Стратегія Кличко зараз - не робити нічого зайвого, рейтинг і так зростає".

У той же час політолог зауважив, що Кличко необхідно зберегти за собою публічний імідж опозиціонера, тому він не буде повністю усунений від участі в акції "Вставай, Україно". "Але це не його проект. Як тільки він зрозумів, що його неповна участь у ньому ніяк йому не заважає, а тільки працює на його рейтинг, він вирішив, можливо, посилити цю "напівпасивну" позицію", - припустив політолог.

Президент аналітичного центру "Відкрита політика" Ігор Жданов погодився з такою думкою колеги. І додав: "Основним ідеологом і мотором акції вважають Яценюка і "Батьківщину", але всі дивіденди від неї фактично йдуть Віталію Кличку у вигляді зростання рейтингу". Таким чином, "навіщо напружуватися - рейтинг зростає, літо на дворі, можна поїхати на відпочинок, а восени, може бути, подивитися і повернутися або шукати нові форми".

За словами Жданова, в питанні участі в акціях опозиції у лідера УДАРу є "велике поле для політичного маневру".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 928 | Додав: adminA | Теги: Януковичем згуртувало опозицію, побачення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]