Пт, 2024-04-26, 15:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:41
Почали страйк через зарплату німецькі працівники Amazon
Інші останні Новини Європейського Союзу

Німецькі працівники Amazon почали страйк через зарплату

Понад 2000 робітників семи центрів Amazon по всій Німеччині щонайменше на два дні розпочали страйк через зарплату.

Про це повідомила профспілка Verdi в понеділок, повідомляє Reuters.

Виступи під девізом "Досить знижок на наші доходи" розпочалися в ніч на 15 липня і співпали з "прайм-днем" на Amazon, коли американський гігант роздрібної торгівлі онлайн пропонує своїм "прайм-клієнтам" знижки.

Amazon зіткнувся з тривалою боротьбою з профспілками в Німеччині щодо кращої оплати праці та умов працівників служби логістики, які почали часті страйки 2013 року.

Verdi заявила, що страйки почалися в центрах у Верне, Райнберзі, Лейпцигу, Грабені, Кобленці, а також у двох відділеннях в Бад-Херсфельді.

Amazon зауважує, що участь працівників у страйку є обмеженою і не має впливу на забезпечення клієнтів.

"Компанія повинна нарешті визнати колективні договори заробітної плати для секторів роздрібної торгівлі та поштових замовлень", - сказав представник Verdi.

Verdi також зажадала, щоб колективні угоди були обов'язковими для роздрібного сектору Німеччини.

Amazon має 12 складів в Німеччині. В неділю компанія заявила, що планує відкрити новий склад у Німеччині цьогоріч і створить понад 2800 робочих місць з постійними контрактами.

В Amazon раніше запевнили, що працівники спочатку отримують від 10,78 євро на годину, а за два роки зарплата становить у середньому 2397 євро на місяць. Такі показники, на думку працедавця, є конкурентними на німецькому ринку праці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 782 | Додав: adminA | Теги: німецькі працівники Amazon, страйк через зарплату | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]