Сб, 2024-04-20, 13:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:18
Подаровану Москвою бронзову скульптуру "кульбабу" у Севастополі знесли радикали
Інші останні Новини з регіонів України
У Севастополі радикально налаштовані городяни знесли садово-паркову композицію "Символ Доброти і Дитинства - Кульбаба", подаровану урядом Москви до 230 річниці міста і встановлену 15 червня.

Козачий отаман Анатолій Марета особисто розхитав "Кульбабу" і повалив на газон, передає Інтерфакс-Україна.

"Це сатанинський окультний антихристиянський знак і він не повинен стояти в Севастополі. Долоня з оком всередині - це знак влади і контролю над світом, того, чого домагаються масони і сатаністи всього світу", - сказав Марета журналістам.

Заступник голови Севастопольської міськдержадміністрації Віктор Драченко у своєму коментарі журналістам назвав громадян, які брали участь у знесенні "Кульбаби", псевдозахисниками інтересів міста.

Автор композиції "Кульбаба" - відомий скульптор Григорій Потоцький, президент і засновник Міжнародної Академії Доброти, звернувся до президента Віктора Януковича та голови Севастопольської міської держадміністрації Володимира Яцуби з відкритим листом, в якому просить допомогти відновити Символ Доброти "Кульбаба".

Потоцький просить також дати оцінку тому, що сталося і притягти до кримінальної відповідальності, як за руйнування художнього твору, так і за демонстративне розпалювання релігійної ворожнечі і антисемітизму.

Садово-паркова композиція "Символ Доброти і Дитинства - Кульбаба" зроблена з бронзи, висотою 3 метри, була подарована Севастополю 30 квітня 2013 року під час візиту до міста делегації уряду Москви на чолі з керівником департаменту зовнішньоекономічних і міжнародних зв'язків міста Москви Сергієм Череминим.

Нагадаємо, у лютому 2013 року в Києві поруч з Софіївською площею вандали обезголовили статую давньослов'янського бога Світовида. Скульптура була копією всесвітньо відомого Збруцького Світовида, унікальної пам'ятки, знайденої в 1848 році в річці Збруч (оригінал даний час зберігається в Археологічному музеї Кракова, Польща).


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 944 | Додав: adminA | Теги: Севастополі, кульбабу, знесли подаровану Москвою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]