Пт, 2024-03-29, 17:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:07
Політичну партію, якою керує ШІ, створили в Європі
Інші останні Новини Європейського Союзу

данія парламент У Данії створили політичну партію, якою керує Ларс – чатбот зі штучним інтелектом.

Творець Синтетичної партії - Аскер Стаунес, художник-дослідник некомерційної мистецької та технологічної організації MindFuture. За його словами, Ларс спеціально навчений данськими партіями, яким після 1970 року не вдавалося потрапити до парламенту. Таким чином, як стверджує засновник, він колективно представляє думку 20 відсотків виборців.

У певному сенсі Ларс є вродженим популістом, оскільки його "політика" включає такі пункти, як універсальний базовий дохід, спільне володіння інтернетом та ІТ-сектором в уряді. Водночас Стаунес не вважає його вповні демократичним.

Оскільки Ларс насправді є машиною, йому не дозволено самому балотуватися на державні посади. Однак ті самі правила теоретично не застосовуються до людей-членів цієї ж партії.   

"Данія є представницькою демократією, тому в бюлетенях для голосування мають бути люди, які представляють Ларса і які зобов’язуються виступати як середовище для ШІ", – каже Стаунес.

Наразі Синтетична партія має лише 11 підписів із 20 000 необхідних для того, щоб легально балотуватися до парламенту Данії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 355 | Додав: admin | Теги: парламент, Ларс, Данія, ші, Європа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]