Чт, 2024-03-28, 17:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:12
Польща може продати Україні зброю після саміту НАТО - ЗМІ
Інші останні Новини Європейського Союзу

Українська влада звернулася до польської з проханням продати зброю Україні. Польща ще не відповіла на це прохання.

Уряд чекає саміту НАТО, під час якого держави-члени можуть прийняти рішення про продаж зброї.

Про це повідомляє TVN24 bis, посилаючись на власні джерела, передає "Українська правда".

Київ на початку конфлікту з Росією, звернувся до держав, зокрема, Європейського Союзу з проханням про військову допомогу у формі поставок озброєнь. До недавнього часу це було не можливо в силу ембарго ЄС на постачання зброї в Україну, яке було знято 16 липня.

Незважаючи на це, польський уряд так і не відповів прямо на цей запит.

Водночас представник прес-служби Міністерства оборони Яцек Сонта ввечері у понеділок оголосив, що Міністерство оборони Польщі поінформоване українськими партнерами про потреби української армії.

"Ця допомога координується в рамках НАТО і буде обговорюватися на комісії Україна - НАТО на саміті в Уельсі 4-5 вересня", - відзначив він. Він додав, що прохання української сторони щодо продажу зброї не підтверджується.

За інформацією видання, Польща цього року витратить близько 20 млн. євро на підтримку України. Гроші підуть, зокрема, на лікування постраждалих в ході заворушень на Майдані, а також можливе лікування в майбутньому поранених військових.

Міністерство оборони заявило минулого тижня, що воно також надасть першу партію із запланованих майже 320 тонн гуманітарної допомоги українським військовим, яка включатиме продовольство, матраци та ковдри.

Перша допомога надійде в Україну в найближчі кілька днів, говориться у повідомлені Міністерства оборони.
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 901 | Додав: adminA | Теги: саміту НАТО, Україні зброю, Польща, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]