Чт, 2024-03-28, 21:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:05
Помер актор Валерій Золотухін. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

Помер актор і режисер Валерій Золотухін, повідомляє Інтерфакс з посиланням на Театр на Таганці. Пізніше інформацію підтвердив керівник департаменту культури Москви Сергій Капков.

На початку березня Золотухіна госпіталізували в реанімацію. Лікарі констатували у нього частковий параліч і втрату мови, потім - неоперабельну пухлину мозку, після чого ввели в медикаментозну кому.

Біографія

Золотухін народився 21 червня 1941 року в селі Швидке Джерело Алтайського краю. У 1963 році закінчив ГІТІС. З 1964 року служив у Театрі на Таганці, де грав провідні ролі. Багато знімався в кіно, найбільшу популярність йому принесли такі фільми, як "Господар тайги", "Бумбараш", "Пропажа свідка", "Розповідь про те, як цар Петро арапа женив".

Після відходу директора та художнього керівника Театру на Таганці Юрія Любимова з театру Золотухін був призначений директором з функціями художнього керівника театру. На початку березня пішов з цієї посади за станом здоров'я, і з діагнозом "пухлина мозку" був поміщений в Російський центр рентгенорадіології, де перебував під спостереженням до моменту смерті.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1074 | Додав: abel | Теги: валерій золотухін, помер, актор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]