Сб, 2024-04-20, 16:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:13
Поради щодо вибору комода для спальні
Інші останні Новини України

Сучасні квартири, зрідка коли радують нас великою площею й одночасно приємною ціною, тому все більше і більше жителів нашої країни знайомляться з правилами ергономіки, а найпопулярнішими товарами для дому стають ті, які одночасно поєднують в собі практичність і компактність.

Говорячи про гардероб, ми маємо на увазі велику шафу, в якій зберігаються всі наші речі, але що робити, якщо у вашій двокімнатній квартирі живе відразу чотири людини, де ж ви розмістите стільки шаф? Тоді на допомогу приходить невеликий, але місткий комод.

Комод може мати всередині ящики або полиці, де ви будете зберігати не тільки одяг, але й безліч особистих речей. Це можуть бути постільні та ванні приналежності, косметика, парфумерія, а іноді і домашня бухгалтерія. Якщо зверху комода прикріплено дзеркало, то цей предмет меблів виконуватиме ще одну функцію - туалетного столика. В такому випадку, всередині нього будуть, і гребінці, і засоби для укладання волосся та інші дамські дрібниці.

Саме спальня, меблі для якої можна придбати в інтернет-магазині klen.ua - найпопулярніше місце для установки комода klen.ua/komody/, але його також можна побачити у вітальні, дитячій, передпокої. Чи існують відмінності між видами цих меблів для кожної з кімнат або різниця тільки в дизайні? Так, різниця в тому, що:

• для кухні краще купити комод-буфет, зі скляною вітриною та поличками;

• у вітальню можна поставити комод-трансформер з додатковою стільницею для комп'ютера. На ньому можна працювати або робити уроки;

• в дитячу купується комод з пеленатором;

• для спальні добре підійде комод-туалетний столик чи звичайний місткий комод.

Якщо з формою все більш-менш ясно, пора переходити до матеріалу виробу.

Матеріал для комода

Найпоширеніша сировина - це дерево. Дерев'яні меблі славляться своєю міцністю та надійністю. Такі предмети купуються не на один рік, тому намагайтеся вибрати так, щоб його дизайн був максимально універсальним і легко вписався в спальню навіть після кардинальної зміни її іміджу. Якщо ви не маєте коштів на дерев'яні меблі, зверніть увагу на моделі з МДФ і ДСП. Це хороша, але не завжди надійна альтернатива натуральному масиву.

Комоди з пластику часто можна зустріти в квартирах студіях, де в якості основного стилю був обраний мінімалізм. Вони мають гарну глянцеву поверхню, невелику питому вагу і над ними не потрібно морочитися в питанні догляду. Він не боїться вологи та прямих сонячних променів. З недоліків можна виділити, скромний зовнішній вигляд і низьку міцність.

Також комоди можуть бути плетеними з лози або ротанга. Такі меблі найчастіше зустрічаються в оформленні заміських будинків або на дачі, але любителям тепла, затишку й екологічності нічого не заважає встановлювати їх і в міських квартирах.

Логічно, що є і комбіновані моделі, що поєднують в собі відразу кілька матеріалів, наприклад, для стилю лофт, добре підійде дерев'яний комод в металевій рамі.

Висувні механізми

Мало хто приділяє увагу цьому пункту в момент вибору комода, але він є не менш важливим, ніж всі попередні. Отже, вибираючи комод з ящиками, ви повинні бути в курсі, що за напрямні на них встановлені. Найпоширенішими є кулькові і роликові напрямні. Кулькові напрямні - здатні витримати великі навантаження та забезпечити абсолютно безшумне висування ящика до самого кінця. Ящик відкривається максимально, але при цьому не випадає з корпусу. Їх недоліками можна вважати високу ціну й можливість перекосу такого ящика. До подібного механізму потрібно ставитися дбайливо.

Роликові напрямні - в порівнянні з попередніми, коштують набагато дешевше, але вони не відкриваються до кінця, також можуть перекошуватися і створюють шум під час відкривання. Для того щоб уникнути перекосу ящиків, стежте за тим щоб ширина кожного з них була не більша 60 см.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 768 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]