Пт, 2024-04-19, 18:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:00
Порошенко розповів подробиці переговорів із Меркель - Мінськ і Європа
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У Німеччині проходить зустріч президента України Петра Порошенка з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

"Головними темами наших переговорів стане мирний процес, європейський порядок дня, а також подальша активізація двостороннього українсько-німецького партнерства", - написав глава держави на своїй сторінці у Facebook.

Президент заявив, що не дивлячись на нові реалії, у яких перебуває Україна та її окуповані Російською Федерацією території, альтернативи Мінським угодами немає.

"Є нові реалії: коли президент РФ Володимир Путін видав указ про визнання фейкових документів (виданих у "Л/ДНР". - Ред.), російський уряд розповсюдив рубльову зону РФ на окуповані території України.. Також маємо конфіскацію активів, що належать Україні та українським громадянам на окупованих територіях... З урахуванням цих реалій ми повинні рішуче діяти далі, щоб повернути "Мінськ" у конструктивне русло", - заявив Порошенко.

Голова держави наголосив, що Україна наполягає на повному виконанні Мінським угод.

"Частина переговорів сьогодні буде присвячена підвищенню ефективності імплементації "Мінська", зокрема Росією, а також тому, що потрібно зробити, щоб на сході України були виконані вимоги щодо білоруського режиму припинення вогню, відведення важкої техніки та артилерії, звільнення заручників та імплементації всього комплексу безпеки, який є передумовою політичного процесу", - додав Порошенко.

Президент наголосив на важливості цієї зустрічі напередодні саміту "Великої сімки".

"Ми розраховуємо що "сицилійська зустріч" продемонструє єдність підтримки цивілізованого світу України. Ми дуже вдячні нашим країнам-партнерам за те, що питання України залишається високо на порядку денному", - зазначив Порошенко.

Також президент подякував Меркель за підтримку реформ в Україні.  

"Мені приємна оцінка, що за останні три роки ми зробили більше, ніж за двадцять три роки нашої незалежності. Сьогодні це відображається в економічному зростанні нашої держави не дивлячись на війну, окупацію та агресію. І я хочу ще раз подякувати пані канцлеру за запрошення і порядок дня", - наголосив голова держави.

При цьому Меркель заявила, що перемир'я на Донбасі немає, "Мінські угоди" виконуються не в повному обсязі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 715 | Додав: adminA | Теги: Мінськ і Європа, переговори, Порошенко, Меркель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]