Ср, 2024-04-24, 06:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:49
Потрібно бути готовими до ескалації війни - глава МЗС Литви про дзвінки Шойгу та "брудну бомбу"
Інші останні Новини Європейського Союзу

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що до дезінформації росії про "брудну бомбу" слід ставитися "дуже серйозно" та бути готовими до можливої ескалації війни рф проти України. Про це він сказав в ефірі радіостанції LRT.

За його словами, заяви рф про "брудну бомбу" дуже сильно нагадують інформаційну кампанію москви перед початком великої війни, коли напередодні 24 лютого російська пропаганда поширювала фейки про хімічні заводи та біолабораторії в Україні.

"Деякі партнери сприйняли це серйозно, але не всі. Ми думали, що це просто російська кампанія брехні, але ми бачимо, у що вона вилилася", — заявив дипломат.

Він зазначив, що до подібних фейків росії потрібно поставитися "дуже серйозно".

"Я дуже радий спільній заяві партнерів по НАТО про те, що ми не піддамося на брехню, продовжуватимемо допомагати Україні і ніхто не вірить інформації, що поширюється росією", — підкреслив міністр.

Ландсбергіс вважає, що союзники України мають бути готовими до ескалації війни та продовжувати посилення підтримки України.

"Чи може це означати, що росія піде на подальшу ескалацію – я думаю, потрібно бути готовим до можливої ескалації, попри дзвінки Шойгу. росія програє війну і в стадії поразки може її загострити, але наша відповідь має бути єдиною – ще більше допомоги Україні", — резюмував він.

росія останніми днями намагається розігнати фейк про нібито плани України підірвати "брудну бомбу". російські чиновники повторюють цю брехню західним лідерам, але ті не вірять. ISW припускає, що рф так намагається зірвати військову допомогу Україні.
    
Глава МЗС Дмитро Кулеба запросив МАГАТЕ пошукати "брудну бомбу" в Україні. Гендиректор Агентства Рафаель Гроссі погодився.
    
росія бреше про нібито "плани" України підірвати "брудну бомбу". Але й ознак, що рф наважилася застосувати ядерну зброю поки що немає, заявив неназваний чиновник Пентагону.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 336 | Додав: adminA | Теги: ескалація війни, - глава МЗС Литви | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]