Пт, 2024-04-19, 01:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:21
Позиція США та Німеччини є ключовою умовою для вступу України до НАТО, — Чернєв
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Основний фактор для України щодо вступу до НАТО — це перемога у повномасштабній війні проти російської федерації. Про це сьогодні, 6 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив народний депутат України, голова постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

"Вступом до НАТО Україна хоче домогтися постійної підтримки в озброєнні не у форматі “Рамштайн”, а у вигляді реальних зобов’язань країн Альянсу щодо допомоги Україні на східному фронті проти російської федерації, якщо така агресія буде в майбутньому", — пояснив експерт.

За словами Чернєва, з країнами, які можуть блокувати рішення про вступ України до Північноатлантичного альянсу, можна домовитись шляхом дипломатії.

"Пам’ятаємо, як Туреччина блокувала вступ Фінляндії та Швеції до НАТО. Здебільшого був торг, аби зняли ембарго на постачання озброєнь із США до Туреччини. Щодо вступу України також можуть бути конкретні ситуації, в яких треба буде сідати за стіл переговорів", — пояснює експерт.

При цьому рішення таких країн, як США та Німеччина, є орієнтиром для інших країн-членів Альянсу щодо України.

"Якщо ці дві країни заявлять, що Україна йде до Альянсу, то перегляд позицій інших країн — можливий. Їхня готовність відкриє широкі можливості для вступу до НАТО без Плану дій з членства (ПДЧ). Розуміючи, що їхня (США та Німеччини — ред.) позиція впливатиме на рішення інших країн, вони не бажають конфлікту взаємин (всередині Альянсу) і поводяться акуратно", — зазначив Чернєв.

Експерт наголосив, що перемога у війні проти росії — це етап, який Україні необхідно пройти, щоб стати членом Північноатлантичного альянсу.

"Наше завдання переконати партнерів, що ми будемо готові вступити до Альянсу одразу після перемоги. Закінчення війни по суті означає виконання Плану дій щодо членства в НАТО. Все інше — вирішується", — підсумував Єгор Чернєв.

Нагадаємо, 30 вересня президент України Володимир Зеленський підписав заявку на вступ країни до НАТО у прискореному порядку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 307 | Додав: adminA | Теги: вступ України, умова, США, НАТО, Німеччина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]