Вт, 2024-04-16, 14:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:33
Представила зміни до закону про Інститут нацпам'яті польська опозиція
Інші останні Новини Європейського Союзу

Польська опозиційна партія "Громадянська платформа" представила свій проект оновленого закону про Інститут національної пам’яті.

Про це повідомляє Onet.pl.

За словами лідера партії Гжегожа Схетини, запропоновані опозицією зміни виправлять помилки вже схваленого і підписаного президентом варіанту змін до закону.

"Польський парламент повинен відреагувати на цю ситуацію. Заява держсекретаря США Рекса Тіллерсона, резолюція Верховної Ради України і, нарешті, дуже жорсткі заяви прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху показують, де ми перебуваємо, до чого призводить помилкова політика уряду PiS", - сказав Схетина.

Політик повідомив, що у запропонованих змінах ідеться про криміналізацію формулювання "польські табори смерті" та злочини, скоєні на території колишніх Східних кресів.

 "У нашому проекті ми також говоримо про те, що трапилося з поляками, депортованими в Сибір. Ми вказуємо всі ці записи, щоб показати, що ми в Польщі повинні писати нашу історичну політику. Вона не може бути написана під диктування Кремля, який хоче посварити нас з ключовими союзниками і сусідами", - заявив Схетина.

Одночасно "Громадянська платформа" направила документ до президента Польщі Анджея Дуди з метою консультації.

Як повідомлялося, польський закон про Інститут національної пам’яті, який призвів до конфлікту у відносинах з Україною, Ізраїлем та США, не діятиме до з'ясування спірних моментів Конституційним судом.

6 лютого президент Польщі Анджей Дуда підписав скандальні поправки в закон про Інститут національної пам'яті Польщі, який серед іншого передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів.

Водночас Анджей Дуда попросив Конституційний суд перевірити статті закону про Інститут національної пам’яті, в яких згадуються "українські націоналісти" і термін "Східна Малопольща".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 624 | Додав: adminA | Теги: закон про Інститут нацпам'яті, польська опозиція, зміни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]