Пт, 2024-04-26, 09:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:11
Прем'єрка Литви - перемога України не обмежиться її кордонами. Це буде перемога над автократією
Інші останні Новини Європейського Союзу

Прем'єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте вважає, що перемога України над росією не обмежиться українськими кордонами, оскільки це буде перемога демократії над автократією. Про це вона сказала на прийомі з нагоди сторіччя дипломатичних відносин між Литвою та Японією.

За її словами, війна росії проти України, а також систематичні воєнні злочини окупантів та ядерний шантаж "потрясли" демократичний світ, "достукалися до його совісті" та об'єднали.

"Важливість перемоги України над росією не обмежується межами України, тому що це війна автократичного режиму проти демократії як такої та світопорядку, заснованого на правилах", — сказала Шимоніте.

Вона наголосила, що виклик автократичних режимів миру та безпеці сьогодні кинутий не лише у Європі.

білорусь у повному обсязі бере участь у війні росії проти України й має відповідати нарівні з оф, заявив президент Литви Гітанас Науседа.
    
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що до дезінформації росії про "брудну бомбу" слід ставитися "дуже серйозно" та бути готовими до можливої ескалації війни рф проти України.
    
Нещодавно Литва відремонтувала для України пошкоджені під час війни самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze 2000, які передала Німеччина.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 332 | Додав: adminA | Теги: перемога, автократія, україна, прем'єрка Литви | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]