Пт, 2024-03-29, 16:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:51
Претензії Єврокомісії щодо закону про Верховний суд Польща відхилила
Інші останні Новини Європейського Союзу

Польща відхилила претензії Єврокомісії щодо закону про Верховний суд

Польща відповіла Європейській комісії на її звинувачення щодо положень закону про Верховний суд, наголошуючи, що законодавство не порушує європейських норм.

У польському МЗС повідомили, що Польща "комплексно підійшла до сумнівів Єврокомісії щодо погодження закону про Верховний суд із законодавством Європейського Союзу, вказуючи на їхню необґрунтованість", інформує "Польське радіо".

Польські дипломати підкреслили, що "відповідно до угод ЄС, організація правосуддя є винятковою компетенцією держав-членів". За словами МЗС Польщі, це означає, що визначення пенсійного віку суддів Верховного суду "не може сприйматися як порушення європейських правових норм".

У Польщі вважають, що "зниження пенсійного віку суддів Верховного суду не обмежує можливості прийняття незалежних рішень і не впливає на правове становище окремих осіб та їхнє право на справедливий суд".

Минулого місяця Єврокомісія почала щодо Польщі провадження у справі порушення законодавства ЄС у зв’язку із законом про Верховний суд. Вона поставила під сумнів положення, що відправляють на пенсію частину суддів Верховного суду, а також голову суду Малґожату Ґерсдорф. На думку Єврокомісії, це загрожує політизацією суду.

Тепер комісія має вивчити відповідь Варшави і якщо вона визнає її незадовільною, то надішле друге нагадування і закличе усунути недоліки. Якщо і друга відповідь для комісії буде недостатньою, то на третьому етапі процедури вона подасть проти Польщі позов до Суду ЄС, аби судді в Люксембурзі вирішили, хто саме має рацію у суперечці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 731 | Додав: adminA | Теги: претензії Єврокомісії, Польща, закон про Верховний суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]