Пт, 2024-03-29, 02:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:10
Презентацію книги російського письменника "свободівці" зірвали: "Тікай, c...!" ВІДЕО
Інші останні Культурні новини
Українська націоналістична партія "Свобода" ввечері в четвер (14 березня) в Києві зірвала презентацію книги російського автора Миколи Старікова "Сталін. Згадуємо разом", яку називають "відповіддю на кампанію десталінізації", пише "Новий регіон".

Старіков мав презентувати український варіант книги, випущений накладом 1000 примірників. Захід проходив в магазині "Читай-город" на вулиці Богдана Хмельницького. В актовий зал, розрахований на 50 осіб, набилося близько півтори сотні.

Модератор почав представляти автора українською мовою, тут-таки із залу хтось попросив перейти на російську, враховуючи, що Старіков приїхав з Росії. Як тільки модератор представив автора, Старіков встиг сказати одне речення, після чого десятки голосів з гальорки почали скандувати: "Тут господар - українець!", "Бандера прийде - порядок наведе!", "Комуняку - на гілляку!", "Де Сталін, там і смерть!".

Виявилося, що задні ряди в залі зайняли численні активісти "Свободи". Скандування тривало близько півгодини, протягом яких Старіков не міг продовжити презентацію. Кілька разів у залі виникали короткі сутички між націоналістами та сталіністами. Присутній у залі охоронець в ситуацію не втручався. Стягнута до будівлі магазину міліція також відмовилася від активних дій, хоча заздалегідь знала про візит націоналістів на захід. Зрештою "свободівці" поступово оточили стіл, за яким сидів Старіков, продовжуючи скандувати свої речівки. Усвідомивши, що "пахне смаженим", Старіков під вигуки націоналістів і в супроводі двох охоронців кинувся тікати.

Він вибіг у сусідній зал, який був за спиною, пробіг близько 10 метрів, кинувся на сходи, супроводжуваний улюлюканням юрби, яку за спиною намагалися стримати бодігарди. Врешті-решт Старикову вдалося врятуватися, але презентацію було зірвано.

Нардеп від "Свободи" Андрій Іллєнко вважає Київ українським містом, де націоналісти не дозволять нікому виступати зі сталінськими ідеями. Вже після того, як всі учасники презентації розійшлися, на місці з'явилися міліціонери, які почали опитувати свідків і складати протокол про порушення громадського порядку за статтею "хуліганство".

Нагадаємо, пам'ятник Йосипу Сталіну збирається встановити в Харкові громадська організація "Оплот". За словами лідера - підприємця Євгена Жиліна, настав час відновити авторитет "вождя всіх народів".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 988 | Додав: adminA | Теги: презентація книги російського письм, відео, свободівці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]